-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnai: per du išpuolius Nigerijoje pagrobta daugiau kaip 100 žmonių

Pagrobėjai per du atskirus išpuolius Nigerijos šiaurės vakaruose pagrobė daugiau kaip 100 žmonių, praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai toje pačioje valstijoje buvo pagrobta per 250 moksleivių, pirmadienį naujienų agentūrai AFP pranešė gyventojai ir pareigūnai.
Ute Grabowsky/PhotothekMediaLab / picture alliance / photothek
Ute Grabowsky/PhotothekMediaLab / picture alliance / photothek
Temos: 2 Pagrobimas Nigerija

Sekmadienio naktį ginkluoti asmenys Kadžuru stotyje Kadunos valstijoje pagrobė 87 žmones, sakė vietos valdžios pirmininkas Ibrahimas Gajere (Ibrahimas Gadžerė).

„Jie ėjo ir grasindami ginklu išvedė žmones iš jų namų“, – sakė jis.

Gyventojas Harisu Dari (Harisus Daris) pasakojo, kad grupelės užpuolikų, vietinių vadinamų banditais, apie 22 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku įsiveržė į kaimą ir ėmė grobti gyventojus.

Vienas Jungtinių Tautų šaltinis ir buvęs vietos pareigūnas, kalbėję su AFP su anonimiškumo sąlyga, patvirtino šią informaciją.

Šeštadienį Dogon Nome, maždaug už 10 km, buvo pagrobta 16 žmonių, teigė H. Dari, JT šaltinis ir buvęs vietos pareigūnas.

Praėjusią savaitę ginkluoti užpuolikai pagrobė dešimtis žmonių iš kito Kadžuru rajono kaimo.

Nusikaltėlių gaujos Nigerijos šiaurės vakaruose dažnai vykdo masinius žmonių grobimus ir taikosi į mokyklas, kaimus ir greitkelius, kur gali žaibiškai pagrobti daug žmonių, kad būtų sumokėta išpirka.

Šio mėnesio pradžioje ginkluoti užpuolikai pagrobė daugiau kaip 250 mokinių iš mokyklos Kurigos kaime, esančiame maždaug už 150 km nuo Kadžuru rajono, ir tai buvo vienas didžiausių tokių išpuolių per pastaruosius metus.

Daugybė didelio masto pagrobimų yra iššūkis prezidento Bola Tinubu vyriausybei, kuri pažadėjo kovoti su nesaugumu.

Nigerijos rizikos konsultacijų bendrovė „SBM Intelligence“ teigė, kad nuo praėjusių metų gegužės, kai B. Tinubu pradėjo eiti pareigas, suskaičiavo 4 777 pagrobtus žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius