Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnas: policija suklydo iš karto neįsiveržusi į mokyklos klasę, kur buvo šaulys

Vienas aukšto rango Teksaso saugumo pareigūnas penktadienį pareiškė, kad, „žvelgiant atgal“, policija priėmė neteisingą sprendimą iš karto neįsiveržti į kabinetą Juvaldžio mokykloje, kurioje šaulys galiausiai nušovė 19 vaikų ir dvi mokytojas.
Šaudynės Teksaso pradinėje mokykloje
Šaudynės Teksaso pradinėje mokykloje / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Teksasas Šaudynės

„Žvelgiant iš laiko perspektyvos,.. tai buvo neteisingas sprendimas“, – Teksaso viešojo saugumo departamento direktorius Stevenas McCraw sakė spaudos konferencijoje, kurioje jį užgriuvo klausimai, kodėl policija laukė pastiprinimo ir tik tada įžengė į vidų.

„Iš to, ką mes žinome, manome, kad įžengta turėjo būti kuo greičiau“, – teigė jis.

Remiantis iki šiol pateiktais duomenimis, antradienį 18-metis Salvadoras Ramosas iš pradžių pašovė savo močiutę, pasišalino iš įvykio vietos ir sudaužė jos automobilį netoli Juvaldžio pradinės mokyklos, o prieš įsiverždamas į ugdymo įstaigą šaudė į praeivius.

Po kelių minučių į vidų įžengė pareigūnai, tačiau juos sulaikė šaudymas, tad jie iškvietė pastiprinimą. Maždaug po valandos atvykusi taktinė grupė nukovė šaulį.

Tuo metu pareigūnai evakavo mokinius ir mokytojus ir nesėkmingai bandė derėtis su S.Ramosu, kuris, užsibarikadavęs viename kabinete, toliau šaudė.

Šaudynės Juvaldyje buvo daugiausiai aukų pareikalavęs incidentas nuo 2012 metais Konektikute įvykusių šaudynių Sandi Huko pradinėje mokykloje, kai žuvo 20 vaikų ir šeši darbuotojai.

Nepaisant masinių šaudynių rykštės, pastangos visoje šalyje vykdyti ginklų kontrolę – nuo automatų uždraudimo iki įpareigojimo tikrinti pirkėjų psichinę sveikatą ir teistumą – ne kartą žlugo, nors apklausos rodo, kad dauguma amerikiečių tam pritaria.

Sekmadienį Juvaldyje lankysis JAV prezidentas Joe Baidenas ir dar kartą pasisakys už ginklų kontrolę, aktyvistams prieš lapkritį vyksiančius vidurio kadencijos rinkimus siekiant sutelkti rinkėjus šiuo klausimu.

Parklando mokykloje Floridoje 2018 metais įvykusias šaudynes išgyvenusių asmenų įkurta grupė „March for Our Lives“ paragino birželio 11 dieną visoje šalyje surengti protestus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius