Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 18 /17:57

Pareigūnas: Prancūzijoje per išpuolį panaudojant peilį sužeistos dvi moksleivės

Prancūzijos rytuose netoli mokyklos ketvirtadienį užpuolikas peiliu sužeidė dvi šešerių ir 11 metų mergaites ir vėliau buvo sulaikytas, pranešė pareigūnai.
FREDERICK FLORIN / AFP
FREDERICK FLORIN / AFP

Vienuolikmetė buvo peiliu sužalota prie mokyklos Sufelvejersaimo miestelyje netoli Strasbūro, o šešiametę tas pats vyras užpuolė netoliese.

Policija nurodė, kad abiem mergaitėms buvo padarytos negilios žaizdos, ir pridūrė, kad užpuolikas nebuvo susijęs su radikalais ir anksčiau nebuvo žinomas saugumo tarnyboms.

Abi nukentėjusiosios gydomos pediatrijos ligoninėje.

Tėvams vėliau buvo leista pasiimti savo atžalas iš mokyklos, kuri buvo užrakinta iškart po incidento.

1995 metais gimęs įtariamasis buvo sulaikytas toje vietoje, kur užpulta jaunesnė mergaitė, nurodė policija. Rankose jis nebeturėjo peilio ir nesipriešino sulaikomas, sakė pareigūnai.

Ataka įvyko premjerui Gabrieliui Attaliui (Gabrieliui Ataliui) paskelbus apie virtinę priemonių, skirtų susidoroti su moksleivių smurtu prieš bendramokslius. Kol kas nėra požymių, kad užpuolikas buvo kaip nors susijęs su mokykla, prie kurios užpultos mergaitės.

„Esu labai išsigandusi. Mus patikino, kad vaikai viduje saugūs, bet mes nežinome, kada galėsime juos pasiimti“, – naujienų agentūrai AFP sakė vieno aštuonmečio motina Sarah (Sara), kai vaikų dar nebuvo galima pasiimti.

„Man paskambino draugė. Ji eidama pro šalį pastebėjo kažkokį sąmyšį. Ji iškart man paskambino, kad pasiimčiau sūnų“, – pasakojo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius