Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisme verkęs ir meldęsis parolimpinis bėgikas Oscaras Pistorius dėl savo draugės nužudymo bus teisiamas 2014-ųjų kovą

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) parolimpinio sprinto žvaigždė Oscaras Pistorius ateinančių metų kovą bus teisiamas dėl savo širdies draugės nužudymo anksčiau šiais metais, buvo paskelbta per pirmadienį vykusį parengiamąjį posėdį sausakimšoje teismo salėje.
Oscaras Pistorius
Oscaras Pistorius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

26 metų sportininkas, kuriam abi kojos amputuotos žemiau kelių, anksčiau pirmadienį paniuręs atvyko į teismo rūmus sostinėje Pretorijoje. O.Pistorius gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos, jeigu jo kaltė būtų įrodyta.

O.Pistorius grįžo į teisiamųjų suolą per procedūrinį posėdį, praėjus šešiems mėnesiams po to, kai jis per Valentino dieną nušovė savo širdies draugę Reevą Steenkamp, kai ji buvo vonios kambaryje jo prabangiame name Pretorijoje.

„Bėgikas ašmenimis“, šiuo metu paleistas už užstatą, prisipažino nužudęs merginą, bet neigė tai padaręs tyčią, nes šovė į R.Steenkamp per užrakintas vonios kambario duris, palaikęs ją įsibrovėliu.

O.Pistorius gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos, jeigu jo kaltė būtų įrodyta.

Teisėjas Desmondas Nairas paskelbė, kad Aukštasis teismas šią bylą pradės nagrinėti kovo 3-ąją, o tas procesas tęsis iki kovo 20 dienos.

Platininė blondinė, kurios nuotraukos puikuodavosi blizgių žurnalų viršeliuose, baigusi teisės studijas, mirė nuo šautinių žaizdų galvoje, alkūnėje ir klube. Pirmadienį jai būtų sukakę 30 metų.

O.Pistorius paniuręs įžengė į teismo salę Pretorijoje, dėvėdamas juodą kostiumą ir šviesiai mėlynus marškinius. Tuomet jis pradėjo melstis, ašarodamas ir laikydamasis už rankų su seserimi Aimee bei broliu Carlu.

Vietos žiniasklaida teigė, kad O.Pistorius taip pat gali būti apkaltintas dėl šaudymo viešoje vietoje, prokurorams siekiant pademonstruoti, kad kaltinamasis yra agresyvus ir nesivaržantis pasinaudoti šaunamuoju ginklu, tačiau prokurorų paskelbtame dokumente jokie kiti kaltinimai nebuvo paminėti.

Kaip teigiama, O.Pistorius yra šaudęs iš pistoleto per savo buvusios merginos automobilio stoglangį, o anksčiau šiais metais buvo pranešta, jog jo ginklas atsitiktinai iššovė viename Johanesburgo restorane.

Pirmadienį surengtas posėdis buvo trumpas, nes advokatai jau sutiko, jog byla būtų pradėta nagrinėti 2014 metais, nors PAR teismai garsėja kaip itin lėtai dirbantys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius