Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiaus atakų įtariamasis teisme pareiškė „pasitikintis Alachu“

Paryžiaus atakų įtariamasis Salahas Abdeslamas pirmadienį Belgijos teismui, pradėjusiam nagrinėti bylą dėl susišaudymo su policija, po kurio jis buvo suimtas, pareiškė nesantis išsigandęs ir „pasitikintis Alachu“.
Salahas Abdeslamas teisme
Salahas Abdeslamas teisme / AFP/„Scanpix“ nuotr.

S.Abdeslamas teisėjams pareiškė atsisakantis atsakyti į bet kokius klausimus apie tą susišaudymą 2016-ųjų kovo 15 dieną viename Briuselio rajone, per kurį buvo sužeisti trys pareigūnai bei buvo nukautas įtariamas S.Abdeslamo bendrininkas.

Praėjus kelioms dienoms po šių įvykių pareigūnai sulaikė keturis mėnesius besislapsčiusį S.Abdeslamą.

„Teiskite mane, darykite su manim, ką tik norite, pasitikiu tik savo Dievu“, – pirmadienį pareiškė įtariamasis, per dvejus metus, kol kalėjo Prancūzijos kalėjime, užsiauginęs ilgus plaukus ir užsiželdinęs barzdą.

„Nebijau jūsų, nebijau jūsų sąjungininkų. Pasitikiu Alachu, ir tai yra viskas, neturiu daugiau ko pridurti“, – sakė S.Abdeslamas.

Briuselyje gimęs marokiečių kilmės S. Abdeslamas, turintis Prancūzijos pilietybę, taip pat paaiškino, kodėl atsisako bendradarbiauti su pareigūnais, nors pageidavo dalyvauti teismo posėdyje, kuris truks keturias dienas.

„Mano tyla nepaverčia manęs nusikaltėliu, tai yra mano gynyba“, – pareiškė 28 metų vyras.

Jis paragino jo bylą nagrinėjančius teisėjus atsižvelgti į „mokslinius ir materialius įrodymus“, antraip „savo funkcijas (jie) perleis žiniasklaidai“.

„Musulmonai teisiami ir su jais elgiamasi kuo blogiausiai, negailestingai. Nėra jokios nekaltumo prezumpcijos. – pareiškė S.Abdeslamas. – Skelbiu, kad nėra kito dievo, išskyrus Alachą, o Mohamedas yra jo tarnas ir pasiuntinys.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius