Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiaus centre naktį pastebėti skraidantys penki bepiločiai orlaiviai

Mažiausiai penki bepiločiai orlaiviai buvo pastebėti skraidantys praėjusią naktį Paryžiaus centre virš įsimintinų Prancūzijos sostinės architektūros objektų, o policijai nepavyko sučiupti jų operatorių, antradienį pranešė vienas saugumo tarnybų šaltinis.
Bepilotis orlaivis
Bepilotis orlaivis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmasis bepilotis aparatas buvo pastebėtas netoli JAV ambasados. Per atstumą valdomi orlaiviai anksti antradienį taip pat skraidė virš Eiffelio (Eifelio) bokšto, Santarvės aikštės ir Karo muziejaus, nurodė šaltinis.

„Galbūt tai koordinuota akcija, bet kol kas to nežinome“, – pridūrė šaltinis, prašęs neviešinti jo vardo.

„Padarėme viską, mėgindami sulaikyti operatorius, bet jie nebuvo rasti“, – sakė kitas šiam tyrimui artimas šaltinis.

Prancūzijoje per pastaruosius kelis mėnesius įvyko jau ne vienas mįslingas su bepiločiais orlaiviais susijęs incidentas. Sausio 20-ąją vienas toks aparatas trumpai skraidė virš prezidentūros komplekso Paryžiuje, o apie 20 aparatų buvo anksčiau pastebėti praskrendantys virš atominių elektrinių.

Tačiau iki antradienio „dar niekuomet nebuvo pasirodę tiek daug dronų per vieną naktį“, sakė saugumo šaltinis.

Prancūzijos įstatymai draudžia skraidyti mažiems civiliniams bepiločiams orlaiviams kai kuriose teritorijose – pavyzdžiui, prie branduolinių objektų, kuriuos supa 2,5 km pločio neskraidymo zona iki 1 km aukštyje.

Nors šalies saugumo pajėgose paskelbta aukšto lygio parengtis dėl islamistų išpuolių grėsmės, policija iki šiol nesugebėdavo nustatyti už tuos skrydžius atsakingų asmenų. Pasak ekspertų, nedideli bepiločiai aparatai neskeltų jokios grėsmės branduoliniams objektams, jeigu įsirėžtų į jų sustiprintus pastatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius