-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paryžiaus meras Bertrand'as Delanoe kritikuoja prieš gėjų santuokas pasisakantį katalikų arkivyskupą

Paryžiaus meras Bertrand'as Delanoe, vienas iš nedaugelio viešai savo homoseksualią orientaciją skelbiančių politikų, pirmadienį pareiškė, kad jį supykdė vieno Katalikų bažnyčios vadovų žodžiai, jog tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimas gali paskatinti poligamiją ir kraujomaišą.
Prancūzijos meras
Prancūzijos meras Bertrand'as Delanoe / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lijono arkivyskupo kardinolo Philippe'o Barbarino pareiškimas nuskambėjo Prancūzijos socialistų vyriausybei ruošiant įstatymą, kuris legalizuotų tos pačios lyties asmenų santuokas ir leistų homoseksualioms poroms įsivaikinti vaikus. Ministrų kabinetui įstatymo projektas turėtų būti pateiktas spalio 24 dieną.

„Labai šokiruoja ir net stebina, kad tai pasakė jis, nes jis buvo iš tų, kuriuos laikiau išmintingais, – sakė B.Delanoe. – Nežinau, kas jam užėjo, jis truputį neteko savitvardos, nes tai ką pasakė buvo tiesiog bjauru“.

Penktadienį interviu krikščioniškam radijui RCF Ph.Barbarinas kalbėjo, jog tos pačios lyties santuokos legalizavimas prilygsta „visuomenės  žlugimui“.

„Dėl to gali būti nesuskaičiuojamų pasekmių. Vėliau jie norės porų, sudarytų iš trijų ar keturių asmenų. O galiausiai, galbūt, vieną dieną išnyks ir kraujomaišos tabu“, – pareiškė jis.

B.Delanoe sakė, kad kaip meras yra pasiruošęs vadovauti tos pačios lyties santuokos ceremonijoms ir net yra sulaukęs keleto prašymų tai atlikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius