Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 14 /2015 11 15

Paryžiaus teroro atakų aukos – kas jie?

Naujausiais duomenimis, per 40 minučių trukusias šešias teroristų atakas Paryžiuje žuvo mažiausiai 129 žmonės. Tarp žuvusiųjų prancūzas teisininkas, vokietis architektas, gimtadienį šventusios seserys iš Tuniso, amerikietė studentė, portugalas pensininkas.
Nohemi Gonzalez
Nohemi Gonzalez

Papildyta 17.53 val.: Naujienų agentūra AP skelbia, kad italų pareigūnai patvirtino, jog 28-erių Valeria Solesin iš Venecijos žuvo per išpuolį Bataclan teatre. 

Papildyta 12.46 val.: 23-ejų Elodie Breuilis dalyvavo grupės „Eagles of Death Metal“ koncerte. Leidinys „Time“ praneša, kad jis atsiskyrė nuo draugės ir kitų, kai prasidėjo šaudynės. Vaikinas ėmė bėgti išėjimo link, tačiau, kai buvo visai prie jo, buvo pašautas. 

„Ar galite įsivaizduoti?“, – klausė E.Breuil brolis Alexis. „Vieną dieną esi laimingas paauglys, žaidi kompiuterinius žaidimus. Kitą dieną jau guli kraujo klane, o aplink tave – vien lavonai“, – tęsė jis. 

Taip pat pateikiama daugiau informacijos apie Čilės pilietį Luisą Felipe Zschoche Valle. Jis žuvo per penktadienio atakas. Luisas Felipe buvo profesionalus muzikas, gyvenęs Paryžiuje. Turėjo merginą, su kuria draugavo dešimt metų. 

Prancūzijos pilietis Cedricas Mauduit taip pat buvo tarp žuvusiųjų. Jis į Bataclan teatrą ėjo kartu su penkiais draugais. 

Pranešama, kad žuvo ir prancūzė Elsa DelPlace bei Patricia San Marti iš Čilės. Elsa žuvo kartu su savo motina Patricia Bataclan teatre. Dar viena Prancūzijos pilietė, kurios gyvybę atėmė kruvinos atakos – Aurélie De Peretti. 33-ejų moters mirtį leidiniui „The New York Times“ patvirtino jos sesuo. 

Ji pasakojo, kad šeima bandė susisiekti visą naktį, tačiau nesėkmingai. „Man pasakė, kad mano sesuo žuvo, tačiau neleido jos pamatyti“, – sakė prancūzė Delphine. Ji pasakojo, kad jaučiasi lyg robotė – nežino, ką toliau daryti. „Nežiūrėjau naujienų, nemiegojau visą naktį“, – prisipažino ji. 

Delphine leidiniu patvirtino, kad jos sesuo mėgo muziką ir kultūrą, jai patiko piešti. „Mano vienintelis rūpestis dabar – atgauti jos kūną ir parsivežti ją į Pietų Prancūziją“, – pridūrė ji. 

Dar viena išpuolių auka – 38-erių prancūzas Mathieu Hoche. Jis buvo techninis „France 24“ kanalo darbuotojas. Labai mėgo rokenrolą, atskleidė jo draugas. Socialiniame tinkle „Facebook“ jo profilyje pažymėta, kad jis lankėsi „Eagles of Death Metal“ koncerte. Kolega iš „France 24“ patvirtino, kad Mathieu turėjo šešerių metų vaiką. 

Per išpuolius penktadienį žuvo ir prancūzas Guillaume'as B. Decherfas. Jis buvo žurnalo „Les Inrocks“ prancūzų kultūros kritikas. Buvo rašęs apie minėtos grupės naujausią albumą ir dalyvavo jų koncerte lemtingą vakarą. Vyras buvo dviejų vaikų tėvas. ​

Prancūzė Lola Salines taip pat žuvo Bataclan teatre. 

Tėvas patvirtino, kad žuvo jo dukra Lola Salines

Papildyta 8.49 val.: Skelbiami naujausi duomenys apie aukas. 

Alžyro piliečiai: patvirtinta, kad du alžyriečiai buvo nužudyti per kruvinas atakas Paryžiuje. Aukos buvo maždaug 40-ies moteris ir 29-erių vyras. 

Belgijos piliečiai: mažiausiai trys belgai yra tarp žuvusiųjų kruvinąjį penktadienį. Tai patvirtino Belgijos užsienio reikalų ministras.

Brazilijos piliečiai: du Brazilijos piliečiai buvo sužeisti per atakas.

Didžiosios Britanijos piliečiai: žuvo su roko grupe „Eagles of Death Metal“ dirbęs Britas Nickas Alexanderis. Baiminamasi, kad žuvusiųjų gali būti daugiau. 

Čilės piliečiai: vienas vyras ir viena moteris yra tarp žuvusiųjų per atakas. 

Skelbiamos pavardės tų piliečių, kurių neteko Prancūzija: 33-ejų Aurélie de Peretti, 43-ejų Guillaume'as Decherfio,  41-erių Djamila Houd, 34-erių Thomas Ayadas, Cedricas Mauduit, Mathieu Hoche, 29-erių Quentinas Boulangeris, Lola Salines, 24-erių Caroline Prénat ir 23-ejų Elodie Breuilis. Dauguma jų nušauti Bataclan teatre. 

Meksikos piliečiai: žuvo du Meksikos piliečiai. Tarp jų – dvigubą pilietybę su JAV turėjusi Nohemi Gonzalez. Michelle Gil Jaime taip pat žuvo. 

Maroko piliečiai: vienas marokietis žuvo, dar vienas buvo sužeistas. Tokius duomenis pateikia Prancūzijos ambasada.

Portugalijos piliečiai: du Portugalijos piliečiai žuvo per atakas. 63-ejų pilietis, gyvenęs Paryžiuje, dirbo viešajame transporte. Jis žuvo prie Nacionalinio stadiono. Kita auka nužudyta Bataclan teatre. Tai buvo 1980-aisiais Prancūzijoje gimęs asmuo, turėjęs dvigubą pilietybę. 

Rumunijos piliečiai: skelbiama, kad žuvo du Rumunijos piliečiai. 

Ispanijos piliečiai: 29-erių Alberto Gonzalezas Garrido taip pat žuvo Bataclan teatre. 

Švedijos piliečiai: vienas švedas buvo sužeistas, kitas žuvo. 

Šveicarijos piliečiai: pranešama, kad yra sužeistų šveicarų. 

Tuniso piliečiai: dvi jaunos seserys iš Tuniso žuvo per atakas. Jos gyveno viename Prancūzijos regionų ir lemtingąjį vakarą šventė draugės gimtadienį Paryžiuje. 

JAV piliečiai: 23-ejų Nohemi Gonzalez buvo iš Kalifornijos. Ji taip pat turėjo ir Meksikos pilietybę. Pranešama, kad yra sužeistų amerikiečių.

Papildyta 23.35 val.: „24horasTVN“ skelbia, kad tarp 129 žuvusiųjų per kruvinas Paryžiaus atakas buvo ir trys Čilės piliečiai. 

Pirmoji įvardinta teroro atakų auka – 26 metų prancūzas kriminalinės teisės specialistas Valentinas Ribet, dirbęs įmonėje „Hogan Lovells“. Vyras žuvo „Bataclan“ koncertų salėje. 

„Hogan Lovells“ apibūdino V.Ribet kaip talentingą teisininką, kurį visi biure labai mėgo dėl jo puikaus charakterio. 

Valentinas Ripetas
Valentinas Ribet

 

Taip patvirtinta, kad žuvo 41 metų prancūzė Djamila Houd ir 34 metų Thomas Ayadas.

Ispanijos televizija pranešė, kad „Bataclan“ salėje nutrūko 29 metų Madrido gyventojo Alberto Gonzalezo Garrido gyvenimas.

Vakarieniaudamas kambodžietiško maisto restorane buvo nušautas Prancūzijoje įsikūrusiame architekto Renzo Piano biure dirbęs vokietis, kurio tapatybė neatskleidžiama.  Kartu su vokiečiu buvę jo kolegos iš Meksikos ir Airijos patyrė nesunkius sužalojimus. 

Prancūzų futbolininkas Lassana Diarra atskleidė, kad per išpuolius Paryžiuje neteko pusseserės. L.Diarra žaidė savo šalies Nacionaliniame stadione, kai buvo įvykdyti išpuoliai. Jis socialiniame tinkle „Twitter“ šeštadienį patvirtino, kad jo pusseserė Asta Diakite žuvo. 

Taip patvirtinta, kad žuvo vienas Didžiosios Britanijos pilietis, bet jo tapatybė dar neatskleidžiama. 

Nickas Alexanderis
Nickas Alexanderis

Su roko grupe „Eagles of Death Metal“ dirbęs Britas Nickas Alexanderis taip pat žuvo koncertų salėje. Amerikietė Helen Wilson „The Daily Telegraph“ pasakojo mačiusi, kaip koncertų salę „Bataclan“ užpuolę teroristai šovė į priešais ją stovėjusį 35 metų britą N.Alexanderį. Vėliau buvo pranešta, kad jis iš tikrųjų neišgyveno.

„The Eagles of Death Metal“ dirbo su „Universal Music“, o šios įmonės vadovas Prancūzijoje Pascalis Negre'as išreiškė užuojautą žuvusių darbuotojų Thomo, Marie  ir Manu artimiesiems.

Tarp žuvusiųjų yra ir dvidešimtmetė amerikietė Nohemi Gonzalez. Ji buvo Kalifornijos universiteto studentė, mokėsi dizaino, o į Paryžių buvo išvykusi pagal mainų programą. 

Nohemi Gonzalez
Nohemi Gonzalez

Švedijos premjeras Stefanas Lofvenas patvirtino, kad tarp žuvusiųjų yra ir jo šalies pilietis. Neoficialiais duomenimis, jis buvo nušautas. 

Belgijos užsienio reikalų ministras Didier Reyndersas teigė, kad per teroro išpuolius gyvybių neteko mažiausiai du belgai. 

Dar per išpuolius žuvo du rumunai, trečias sužeistas. 

Penktadienio naktį gimtadienį šventusios 34 ir 35 metų seserys iš Tuniso taip pat tapo žudikų aukomis. 

Portugalijos naujienų agentūros praneša, kad prie Nacionalinio stadiono sprogus bombai žuvo 63 metų Portugalijos pilietis. Jis ilgą laiką gyveno Paryžiuje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius