Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiuje antrą naktį iš eilės skraidė mįslingi bepiločiai orlaiviai

Neatpažinti bepiločiai orlaiviai jau antrą naktį iš eilės skraidė Paryžiuje, trečiadienį pranešė policija, kai šalyje yra paskelbta padidinta saugumo parengtis dėl neseniai įvykdytų teroro išpuolių.
Bepilotis orlaivis
Bepilotis orlaivis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nežinia kam priklausantys bepiločiai orlaiviai pastaruoju metu taip pat buvo pastebėti skraidantys virš Prancūzijos atominių elektrinių, prezidentūros komplekso Paryžiuje ir vienos įlankos Bretanėje, kur įsikūrusi atominių povandeninių laivų bazė.

Pareigūnai neįstengė sučiupti tuos aparatus valdžiusių asmenų arba nustatyti, ar tų skrydžių tikslai yra piktavališki.

Vienas policijos šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad liudininkai ir saugumo pajėgos naktį iš antradienio į trečiadienį pranešė apie mažiausiai penkis tokius incidentus Paryžiaus centre.

Mažytis orlaivis buvo pastebėtas skraidantis netoli JAV ambasados, šalia Karo muziejaus Invalidų komplekse, prie Eiffelio bokšto ir keliuose dideliuose Prancūzijos sostinės prospektuose, nurodė šaltinis.

Policija taip pat aiškinasi, kas organizavo maždaug penkis atskirus dronų skrydžius prie tų pačių objektų Paryžiuje ankstesnę naktį.

Pirmųjų pranešimų apie mįslingus bepiločių aparatų skrydžius buvo gauta spalį, kai valstybinė energetikos milžinė EDF pateikė skundą policijai dėl pastebėtų mažų orlaivių, skraidžiusių virš septynių atominių elektrinių.

Panašūs incidentai kartojosi lapkritį: užfiksuota iš viso apie 20 praskridimo virš atominių jėgainių atvejų. Tuos aparatus valdę asmenys nebuvo surasti.

Prancūzijos įstatymai draudžia skraidyti mažiems civiliniams bepiločiams orlaiviams kai kuriose teritorijose – pavyzdžiui, prie branduolinių objektų, kuriuos supa 2,5 km pločio neskraidymo zona iki 1 km aukštyje.

Bepiločius orlaiviu taip pat draudžiama skraidinti virš Prancūzijos sostinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius