Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 15 /11:08

Paryžiuje peiliu ginkluotas vyras puolė patruliavusį karį

Prancūzijos sostinėje Paryžiuje penktadienį ryte peiliu ginkluotas vyras puolė patruliavusį karį, pranešė policija. Niekas nebuvo sužeistas.
Prancūzijoje užpultas karys
Prancūzijoje užpultas karys / „Twitter“ nuotr.

Užpuolikas, kuris minėjo Alachą, karį puolė prie Šatlė metropoliteno stoties maždaug 6 val. 30 min. vietos (7 val. 30 min. Lietuvos) laiku, sakė šaltinis policijoje. Karys vyrą greitai sutramdė.

Anksčiau užpuolikas policijai nebuvo žinomas.

Incidentas įvyko Prancūzijoje tebegaliojant aukšto laipsnio parengčiai po virtinės teroro atakų, kurios prasidėjo 2015 metų sausį, kai ginkluoti džihadistai įsiveržė į satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakciją ir nužudė 12 žmonių.

Po tos atakos vyriausybė pradėjo operaciją „Sentinelle“ ir visoje šalyje dislokavo maždaug 7 tūkst. karių saugoti vietų, kurioms gresia didelis pavojus, tokių, kaip turistiniai objektai ir religiniai pastatai.

Nuo to laiko buvo įvykdyta virtinė pavienių užpuolikų atakų, per kurias buvo taikomasi į šiuos karius. Tarp tokių incidentų yra išpuolis Paryžiaus Orli oro uoste, kuris išprovokavo debatus dėl to, ar kariai turėtų likti gatvėse.

Pasak Prancūzijos gynybos ministrės Florence Parly, faktas, kad šį penktadienį užpuolikas buvo greit sutramdytas, „įrodo „Sentinelle“ karių profesionalumą ir efektyvumą vykdant misiją apsaugoti“.

„Mes nežinome užpuoliko, kuris buvo areštuotas, ketinimų“, – sakė ji radijui „Europe 1“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius