Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiuje spalio viduryje bus atidaryta pirmoji oficiali pabėgėlių stovykla

Paryžiuje spalio viduryje bus atidaryta pirmoji oficiali pabėgėlių stovykla, antradienį pranešė Prancūzijos sostinės merė Anne Hidalgo.
Migrantai Paryžiaus gatvėse
Migrantai Paryžiaus gatvėse / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ji nurodė, kad naujajame centre bus apgyvendinti tik vyrai ir kad iš pradžių jame bus 400 vietų.

Šis centras bus įkurtas sename geležinkelio depo pastate į šiaurę nuo Paryžiaus, turėtų pakeisti mieste dygstančias savavališkai įkuriamas stovyklas.

A.Hidalgo apie planus įkurti pabėgėlių stovykla pirmąkart paskelbė gegužės mėnesį. Ji sakė, kad prieglobsčio prašytojams bus leidžiama apsistoti „5–10 dienų“ ir kad jiems bus teikiama medicinos ir psichologinė pagalba.

Antrasis centras, skirtas tik moterims ir vaikams, iki šių metų pabaigos bus atidarytas Ivri prie Senos, į pietryčius nuo Paryžiaus, spaudos konferencijoje sakė sostinės merė.

Socialistė A.Hidalgo pažymėjo, kad 6,5 mln. eurų atsiėjusio Paryžiaus centro tikslas – priimti prieglobsčio prašytojus iš gatvių, kol jie laukia vietos pabėgėlių bendrabutyje.

Antradienio rytą policija Paryžiaus šiaurėje likvidavo dar vieną savavališkai įkurtą stovyklą, kurioje gyveno keli šimtai žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius