-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiuje – tūkstančių homoseksualų santuokų rėmėjų eitynės

Dešimtys tūkstančių žmonių sekmadienį žygiavo Paryžiaus gatvėmis. Į eitynes susirinko vyriausybės plano legalizuoti homoseksualių asmenų santuokas rėmėjai. Prieš dvi savaites Prancūzijoje vyko masinės besipriešinančių tokioms santuokoms demonstracijos, skelbia naujienų tarnyba BBC.
Eitynės Paryžiuje
Eitynės Paryžiuje / Reuters/Scanpix nuotr.

Policija paskelbė, kad eitynėse dalyvavo apie 125 tūkstančiai žmonių, patys organizatoriai paskelbė, kad dalyvių buvo apie 400 tūkstančių. Prieš dvi savaites vykusiose prieš santuokas nukreiptose demonstracijose, pasak organizatorių, dalyvavo kone milijonas žmonių, pareigūnai skelbė 340 tūkstančių skaičių. 

„Yra didelis skirtumas tarp šios dienos žygio ir vykusio prieš dvi savaites, šis yra brolystės įrodymas, o ne neapykantos“, – sakė Paryžiaus meras Bertrand’as Delanoe. Pats meras neslepia esantis homoseksualus. „Prancūzijos žmonių dauguma nori visų porų meilės ir tėvystės lygybės“, – pridūrė meras. 

Prancūzijos parlamentas antradienį pradės dvi savaites truksiančias diskusijas apie planuojamus teisės aktų pakeitimus. Tai būtų viena didžiausių socialinių reformų po mirties bausmės panaikinimo, kuri įvyko 1981 metais. Šią idėją remia socialistų dauguma ir žaliųjų partijos mažuma.

Nepaisant protestų prieš planuojamą reformą, šeštadienį paskelbta apklausa parodė, kad homoseksualių asmenų santuokas remia 63 proc. gyventojų. Sausio pradžioje ir gruodį tokių buvo 60 proc. 

Trimis procentais išaugo ir parama įvaikinimo klausimu. 49 proc.gyventojų remia sumanymą leisti homoseksualioms poroms įsivaikinti. Tiesa, ta rodo, kad tauta šiuo klausimu vis dar išlieka susiskaldžiusi į dvi puses. 

Savaitgalį eitynėse dalyvavo keletas ministrų, buvo matyti ir garsenybių veidai,tarp jų Yves Saint Laurento gyvenimo partneris Pierre Berge. 

Homoseksualių santuokų priešininkai teigia, kad reforma šalies vaikams sudarys psichologinių ir socialinių problemų.

Tos pačios lyties asmenų santuokos galimos 11-koje šalių, tarp jų Belgijoje, Portugalijoje, Nyderlanduose, Ispanijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Pietų Afrikoje, taip pat devyniose JAV valstijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius