Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pas Ukrainoje sulaikytą teroristą – pasas, liudijantis, kad jis yra iš Čečėnijos

Daugėja įrodymų, kad tarp su Ukrainos kariais besikaunančių teroristų yra vadinamųjų „kadyrovcų“, tarnavusių Čečėnijoje.
Sulaikytojo pasas
Sulaikytojo pasas / Nuotr. iš „Facebook“

Antradienį pranešta, kad Ukrainoje besikaunantys teroristai CNN žurnalistui pripažino, jog yra ne Donecko srities gyventojai, o  savanoriai, tarnavę Čečėnijoje.

Rusijos opozicijos lyderis Borisas Nemcovas yra sakęs, kad, jo nuomone, čečėnų kovotojai į Donecką Ukrainoje buvo pasiųsti su prezidento Vladimiro Putino žinia. Čečėnijos prezidentas R.Kadyrovas anksčiau ne kartą laidė užuominas, jog greitai įvestų tvarką Ukrainoje, jei ten būtų jo kovotojai.

Dabar atsirado naujų įrodymų, kad tai tiesa – vienas iš Mariupolyje sulaikytų teroristų turi pasą, liudijantį, kad jis gyvena Čečėnijoje. Tai socialiniame tinkle paskelbė Ukrainos liaudies deputatas Olegas Liaško, taip pat patalpinęs paso nuotrauką. 

Jo teigimu, batalionas „Ukraina“ vykdė žvalgybinę operaciją, kurios metu teroristai ėmė į juos šaudyti. Ukrainiečiai atsakė ugnimi – penki teroristai buvo nukauti, trys paimti į nelaisvę. 

Vienas iš suimtų teroristų turėjo pasą, kuriame nurodyta, jog jis yra Grozno gyventojas. 

Čečėnijos lyderis teigia nesiunčiantis kovotojų į Ukrainą

Rusijos Čečėnijos respublikos lyderis Ramzanas Kadyrovas trečiadienį pareiškė nesiuntęs jokių kovotojų į rytų Ukrainą padėti prorusiškiems sukilėliams, tačiau pridūrė, kad kai kurie čečėnai galėjo ten išvykti savo noru.

Pranešime, paskelbtame socialiniame tinkle „Instagram“, Ramzanas Kadyrovas sakė, kad iš 3 mln. čečėnų du trečdaliai gyvena ne savo tėvynėje Rusijos Šiaurės Kaukaze, todėl jis „negali ir neprivalo žinoti, kur kiekvienas iš jų keliauja“.

R.Kadyrovo pajėgos, garsėjančios kovingumu ir pražūtingu veiksmingumu, padėjo Rusijai greitai iškovoti pergalę 2008 metų kare su Gruzija. 37 metų lyderis tvirtina esantis ištikimas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir gyrė jo politiką Ukrainoje.

Kaukazietiškos išvaizdos kovotojų buvo pastebėta tarp prorusiškų sukilėlių rytų Ukrainoje, kur jie užiminėjo vyriausybinius pastatus ir kovėsi su vyriausybės pajėgomis. Ukraina ir Vakarų šalys kaltina Maskvą kurstant neramumus, bet Rusija atmeta tokius pareiškimus.

R.Kadyrovo pajėgos, garsėjančios kovingumu ir pražūtingu veiksmingumu, padėjo Rusijai greitai iškovoti pergalę 2008 metų kare su Gruzija. 37 metų lyderis tvirtina esantis ištikimas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir gyrė jo politiką Ukrainoje.

Praeitą savaitę R.Kadyrovas susiderėjo, kad būtų paleisti du Rusijos žurnalistai, suimti Ukrainos pajėgų ir kaltinti pagalba sukilėliams rytiniame regione. Dėl tos sėkmės V.Putinas pagyrė Čečėnijos lyderį.

R.Kadyrovas neatskleidė, kaip jam pavyko pasiekti, kad žurnalistai būtų paleisti, tačiau pagrasino Ukrainos valdžiai.

„Jeigu Ukrainos valdžia taip nori pamatyti „čečėnų dalinius“ Donecke – kam vykti į Donecką, jeigu yra geras plentas į Kijevą?“ – jis rašė trečiadienį paskelbtame pranešime.

Tačiau R.Kadyrovas pridūrė, jog visiškai palaiko V.Putino politiką, turinčią padėti atkurti taiką Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius