-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulietiški danai galės tuoktis bažnyčioje be religijos

Danų poros, trokštančios vestuvių bažnyčioje, tačiau – be religinio turinio, netrukus galės mainyti žiedus atnaujintame bažnyčios pastate, apsirengę pagal savo pageidavimus ir skambant jų pasirinktai muzikai.
Vestuvės
Vestuvės / Fotolia nuotr.

„Civilinės santuokos registravimas trunka maždaug šešias minutes ir viskas. Nelabai romantiška“, – sakė Erikas Frodelundas, kuriam ir priklauso minima buvusi bažnyčia saloje įsikūrusiame Lohalso kaimelyje.

„Čia jie galės rengti ceremonijas tarp visų bažnyčios atributų, su muzika – iš esmės, kokia tik nori, – be religinio turinio“, – sakė jis.

Bažnyčioje yra išlikę Kristaus skulptūra, krikštykla, originalus altorius su kryžiais, originalūs klauptai ir žvakidės. Tačiau pagal pirkimo sutartį bažnyčios pastatą draudžiama naudoti religiniais tikslais.

Bažnyčioje, kuri prieš metus buvo nupirkta iš evangelikų liuteronų bendruomenės, yra išlikę Kristaus skulptūra, krikštykla, originalus altorius su kryžiais, originalūs klauptai ir žvakidės. Tačiau pagal pirkimo sutartį bažnyčios pastatą draudžiama naudoti religiniais tikslais.

„Kai parapijiečiai norėjo parduoti pastatą, vienas vietos statytojas norėjo paversti jį būstu. Bet aš pamaniau, jog būtų gėda, nes tai – ypatingas pastatas mūsų bendruomenėje“, – sakė E.Frodelundas.

Jis nemano, kad kyla kokių nors problemų civilinėms santuokoms vykti pastate, kuris atrodo kaip įprasta bažnyčia.

„Statula yra statula, ar ji būtų bažnyčioje, ar lauke, aikštėje. Pažvelkit į Romą. Tai paprasčiausiai mūsų daniško paveldo simboliai“, – sako E.Frodelundas, kuris nurodo, kad pirmąsias vestuves jo „bažnyčioje“ bus galima rengti kitų metų kovą.

„Vadinu tai kultūrine bažnyčia. Žmonės gali spręsti, tiksliai kokios nori santuokos ceremonijos, gali prijungti prie sistemos savo “iPhone„ ir paleisti savo mėgstamą muziką, gerti šampaną – iš esmės, kad ir kokios norėtų savo vestuvių ceremonijos, – kalba E.Frodelundas. – Galbūt žmonės nori susituokti vilkėdami narų kostiumus, su plaukmenimis ir visa kita, nes susipažino per nardymo atostogas, – na, nieko tokio“.

Langelando saloje, kurioje gyvena 13 tūkst. gyventojų, esanti E.Frodelundo vestuvių vietelė tikrai nėra vien vietinė.

„Pas mus į Langelandą tuoktis jau atvyksta daug vokiečių. Manau, kad tai pritrauks dar daugiau (žmonių) iš Vokietijos, Danijos ir kitų vietų“, – sakė jis.

Nors E.Frodelundas pagal kontraktą negali atskleisti, kiek sumokėjo už bažnyčios pastatą, jis sako, kad jos atnaujinimui išleido 40 tūkst. eurų.

„Neketinu iš to uždirbti, bet jei galėčiau sumokėti už šildymą ir elektrą, būtų puiku“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius