-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio gamtos fondas atsiprašė amerikiečių už reklamą, priminusią rugsėjo 11-ąją (video)

Pasaulio gamtos fondo (WWF – World Wide Fund for Nature) Amerikos padalinys paskelbė oficialų pareiškimą, kuriame atsiprašoma už reklamą, JAV gyventojams priminusią apie 2001-ųjų rugsėjo 11-osios teroro išpuolius, per kuriuos žuvo apie 3 tūkst. žmonių.
Prieštaringai įvertinta reklama
Prieštaringai įvertinta reklama / „DDB Brasil“ plakatas

Spaudos reklamos variante ir vaizdo klipe buvo pavaizduota daugybė lėktuvų, skrendančių į Niujorko dangoraižius, o šūkis skelbė: „Dėl cunamio žuvo šimtą kartų daugiau žmonių nei per 9/11 tragediją. Mūsų planeta turi didžiulės griaunamosios jėgos. Gerbkite ją. Saugokite ją“.

Reklama, kurią sukūrė brazilų kompanija iš San Paulo „DDB Brasil“ sulaukė griežtos kritikos JAV ir, kaip rašo laikraštis „The Los Angeles Times“, daugeliui pasirodė neskoninga.

Rugsėjo 2 d. Pasaulio gamtos fondas paskelbė pranešimą spaudai, kuriame neigė fondo sąsajas su minėtos reklamos sukūrimu bei patikslino, kad fondas nepritarė tokiai reklamos koncepcijai, todėl ji reklamoje buvo panaudota neteisėtai.

Fondo atstovas Steve'as Ertelis laikraščiui „The New York Times“ pareiškė, kad vietos reklamos agentūra tokią koncepciją pateikė fondo Brazilijos skyriui, tačiau idėja buvo atmesta. Atsakomybę už tai, kad vaizdo klipas ir tos pačios tematikos plakatas buvo paviešinti, Pasaulio gamtos fondas suvertė reklamos agentūrai.

Tačiau rugsėjo 3 d. paaiškėjo, kad ir vaizdo klipą, ir plakatą „DDB Brasil“ pristatė didžiausiame pasaulio reklamos festivalyje „Cannes Lions“ („Kanų liūtai“), šiemet vykusiame nuo birželio 21 iki 27 d. „DDB Brasil“ šiais metais Kanuose buvo pripažinta „Metų agentūra“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius