Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 11 /14:54

Pasaulio sveikatos organizacija: per ataką Dumoje toksiškų medžiagų poveikio požymiai pasireiškė apie 500 žmonių

Jungtinių Tautų sveikatos apsaugos agentūra trečiadienį paskelbė gavusi partnerių pranešimų, rodančių, kad po praeitą savaitgalį įvykdytos numanomos cheminės atakos Sirijos mieste Dumoje apnuodijimo požymiai pasireiškė apytikriai 500 pacientų.
Cheminė ataka Sirijos Dumos mieste
Cheminė ataka Sirijos Dumos mieste / „Scanpix“/AP nuotr.

Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) nurodė, kad į gydymo įstaigas pristatytiems pacientams pasireiškė „smarkaus gleivinės sudirginimo požymių, kvėpavimo ir centrinės nervų sistemos sutrikimų“.

Vis dėlto PSO pranešime nebuvo tiesiogiai patvirtinta, kad buvo įvykdyta cheminė ataka.

PSO taip pat citavo pranešimus kad žuvo daugiau kaip 70 žmonių, kurie buvo pasislėpę rūsiuose. Nurodoma, kad 43 aukoms pasireiškė „simptomai, atitinkantys itin toksiškų cheminių medžiagų poveikį“.

Organizacija pareikalavo tučtuojau įsileisti specialistus į Dumą, kurie galėtų padėti nukentėjusiesiems ir nustatyti poveikį sveikatai. JT pagalbos agentūros nėra įleidžiamos į Rytų Gutos anklavą, įskaitant Dumos miestą.

„Visi turėtume būti šokiruoti šių siaubingų pranešimų ir vaizdų iš Dumos“, kur šeštadienį buvo surengta numanoma cheminė ataka, sakė PSO generalinio direktoriaus pavaduotojas Peteris Salama.

„PSO reikalauja nedelsiant užtikrinti nevaržomą patekimą į tą rajoną, kad būtų galima pasirūpinti nukentėjusiais žmonėmis, įvertinti poveikį sveikatai ir užtikrinti visapusišką visuomenės sveikatos sektoriaus atsaką“, – pridūrė jis.

Cheminio ginklo uždraudimo organizacija (OPCW) antradienį pranešė, kad „artimiausiu laiku“ išsiųs į Dumą, esančią netoli Damasko, savo misiją faktams nustatyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius