-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasaulio žiniasklaida: V.Putinas bijo žmonių ir filmuojasi tik su aktoriais?

Jungtinių Amerikos Valstijų portalas „Newsweek“ aprašė, kad socialiniuose tinkluose paplito spėlionės, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vaizdo įrašuose ir nuotraukose naudoja aktorius. Internete žmonės apie tai pradėjo kalbėti po prezidento naujametinio sveikinimo, kuriame buvo užfiksuota karė, su kuria prezidentas buvo įsiamžinęs jau anksčiau. Žmonės pradėjo spėlioti – paslaptinga moteris yra asmens sargybinė ar aktorė?
Putinas
Putinas

Spėlionę, jog V.Putinas įsiamžino su ta pačia moterimi, kuri jau buvo užfiksuota su prezidentu atliekanti skirtingus vaidmenis, šeštadienio rytą pirmasis socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Londone gyvenantis Baltarusijos žurnalistas Tadeuszas Giczanas.

Savo įraše T.Giczanas pasidalijo trimis nuotraukomis, kuriose V.Putinas stovi prie Rusijos karių rikiuotės, jūreivių ir dvasininkų. Žurnalistas teigė, jog kiekvienoje nuotraukoje yra užfiksuota ta pati šviesiaplaukė moteris stovinti šalia V.Putino.

V.Putino aplinka
V.Putino aplinka
V.Putino aplinka
V.Putino aplinka

Asmens sargybinė ar aktorė?

CNN žurnalistė Clarissa Ward socialiniame tinkle „Twitter“ kėlė klausimus apie moters tapatybę ir tikslų jos vaidmenį. Žurnalistė svarstė, ar ji aktorė, kurią naudoja nuotraukose, ar ji turi kitų priežasčių įvairiose situacijose būti arti V.Putino. Ji taip pat atkreipė dėmesį, jog per naujametinį sveikinimą buvo pastebėti ir kiti žmonės, kurie jau buvo įamžinti kitose nuotraukose su V.Putinu. Tačiau visi pasikartojantys asmenys neišsiskiria taip, kaip šviesiaplaukė moteris.

„Kas ji tokia? Asmens sargybinė? Aktorė? Abiejose nuotraukose dešinėje yra keletas kitų atsikartojančių veidų“, – rašė žurnalistė.

V.Putino aplinka
V.Putino aplinka

Jis netikras, kaip rublio vertė

„Kyiv Post“ žurnalistas Jasonas Jay'us Smartas pažymėjo, kad vaizdas su karių rikiuote buvo iš V.Putino Naujųjų metų išvakarių kreipimosi į tautą, o nuotrauka su maldininkais – iš praėjusių Velykų. Jis taip pat pavadino moterį „aktore“ ir tvirtino, kad komanda greičiausiai buvo suburta iš V.Putino saugumo biuro.

„Kaip ir galima būtų tikėtis: V.Putino Naujųjų metų išvakarėse buvo net ne tikri kariai, o aktoriai. Žmonės, surinkti iš prezidento apsaugos biuro. Šviesiaplaukę moterį taip pat galima pamatyti jo Velykiniame kreipimesi. Jis yra netikras kaip rublio vertė“, – „Twitter“ socialiniame tinkle rašė žurnalistas.

Buvęs Ukrainos gynybos ministras Andrijus P.Zahorodniukas sureagavo į „Kyiv Post“ žurnalisto mintis ir teigė, kad toks spektaklis nestebina.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos ataka Kyjive
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos ataka Kyjive

V.Putino naujametinė kalba šeštadienį nuskambėjo po daugiau nei dešimt mėnesių nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios. Savo kalboje Rusijos prezidentas žiaurius karo nusikaltimus Ukrainoje pavadino „šventa pareiga protėviams ir palikuonims“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius