Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV didžioji žiuri pateikė kaltinimus įtariamajam dėl šaudymo Arizonoje, Gabrielle Giffords būklė gerėja (papildyta 11.03 val.)

JAV didžioji žiuri trečiadienį pateikė kaltinimus įtariamajam Jaredui Loughneriui dėl mėginimo Arizonoje nužudyti Kongreso narę Gabrielle Giffords, kuris stulbinamai tebesveiksta po itin sunkios traumos.
Kongresmenė Gabriellė Giffords
Kongresmenė Gabriellė Giffords / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV prokuroras Arizonai Dennisas Burke'as pažymėjo, kad J.Loughneriui pateikti kaltinimai dėl trijų nusikalstamų veikų „tėra pradžia“. 22 metų vyras siejamas su šaudymu Arizonos mieste Tusone sausio 8 dieną, per kurį žuvo šeši žmonės, o dar 13 buvo sužeisti.

„Esame ankstyvoje tebevykstančio tyrimo stadijoje, – nurodė prokuroras, pridūręs, kad kaltinamajam gresia mirties bausmė, jeigu jo kaltė bus įrodyta. – Šiandienos kaltinimai tėra mūsų teisinio proceso pradžia, o mes uoliai dirbame, kad tyrimas būtų išsamus, o aukos ir jų šeimos sulauktų teisingumo.“

J.Loughneris buvo sulaikytas iškart po šaudymo, kuris Jungtinėse Valstijose išprovokavo raginimų bangą švelninti susipriešinusios Amerikos politikos toną.

G.Giffords, kuri dalyvavo susitikime su rinkėjais prie vieno prekybos centro Tusone, buvo iš arti peršauta galva, o kulka perėjo per smegenis.

Tačiau praėjus kelioms dienoms po šios traumos ji reagavo į komandas ir judino galūnes, o vienas gydytojas šį gijimą vadino stebuklu.

Už pasikėsinimą į Kongreso nario gyvybę numatytas didžiausia bausmė yra laisvės atėmimas iki gyvos galvos ir 250 tūkst. dolerių bauda, o už mėginimą nužudyti federalinį pareigūną – iki 20 metų laisvės atėmimo ir galima 250 tūkst. dolerių bauda.

Tačiau J.Loughneriui gali būti įvykdyta egzekucija, jeigu jis bus pripažintas kaltu dėl žmonių žūties per pastarąjį incidentą.

Pašautai JAV įstatymų leidėjai G.Giffords artimiausiomis dienomis bus galima pradėti reabilitacijos programą

JAV įstatymų leidėja, kuriai per išpuolį Arizonoje buvo peršauta galva, artimiausiomis dienomis gali būti perkelta į reabilitacijos kliniką, trečiadienį paskelbė jos biuras.

40 metų Atstovų Rūmų narė demokratė Gabrielle Giffords būklė praeitą savaitgalį pagerėjo nuo „kritinės“ iki „sunkios“. Planuojama, kad penktadienį ji bus perkelta į reabilitacijos ligoninę „Memorial Hermann“ Teksaso mieste Hjustone, sakoma jos biuro pranešime.

„Tačiau padėtis nuolat kintanti, todėl tiksli perkėlimo diena priklausys nuo Kongreso narės sveikatos“, – nurodė G.Giffords atstovai.

G.Giffords šeima „nori užtikrinti jai geriausią reabilitaciją, esant tokio pobūdžio sunkiam smegenų sužalojimui“, sakė Arizonos mieste Tusone esančio Universiteto medicinos centro, kuriame dabar gydoma įstatymų leidėja, neurochirurgas Michaelas Lemole'as.

Gydytojai pirmadienį pranešė, kad G.Giffords atsigavo po sėkmingos operacijos, per kurią iš jos akiduobės buvo pašalintos kaulo nuolaužos ir net vėl šypsojosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius