Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasibaigus paliauboms, Afganistano pajėgos atnaujina puolamąsias operacijas prieš Talibaną

Afganistano prezidentui Ashrafui Ghani paskelbus apie vienašališkų vyriausybės paliaubų su Talibanu pabaigą, Afganistano saugumo pajėgos šeštadienį atnaujino puolamąsias operacijas. Pasak prezidento, paliaubos, kurios tęsėsi 18 dienų, buvo „98 proc. sėkmingos“.
Sprogimas Kabule
Sprogimas Kabule / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Paliaubos baigėsi. Afganistano saugumo ir gynybos pajėgoms leidžiama atnaujinti savo karines operacijas“, – pareiškė jis reporteriams.

„Esu pasirengęs bet kada paskelbti paliaubas, kai tik Talibanas bus tam pasirengęs“, – pažymėjo prezidentas per spaudos konferenciją.

Jis taip pat pareiškė, jog tęs derybas su talibais dėl taikos proceso.

„Dabar tai Talibano sprendimas – ar jie nori ir toliau žudyti, ar prisijungs prie taikos proceso“, – pažymėjo A.Ghani.

Anksčiau šį mėnesį Afganistano prezidentas paskelbė apie vienašališką ugnies nutraukimą birželio 12–19 dienomis šventąjį Ramadano mėnesį užbaigiančios Id al Fitro šventės proga. Vėliau paliaubos buvo pratęstos iki birželio 29-osios.

Talibų lyderiai savo ruožtu pareiškė, jog paliaubų yra pasirengę laikytis tik per tris šventės dienas birželio 15–17-ąją.

Praėjusią savaitę Talibano kovotojai atnaujino atakas, atmetę vyriausybės siūlymą pratęsti precedento neturinčias paliaubas, ir visoje šalyje surengė virtinę išpuolių, per kuriuos žuvo arba buvo sužeisti dešimtys žmonių.

Atsinaujinęs smurtas užtemdė viltis, kad paliaubos gali duoti pradžią taikos deryboms. Talibanas atsisako paklusti spaudimui sudėti ginklus ir nutraukti kovos veiksmus, kol iš Afganistano nebus išvestos užsienio pajėgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius