-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasitraukė sau paprieštaravęs PAR finansų ministras

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) prezidentas Cyrilis Ramaphosa antradienį paskelbė, kad dėl susitikimų su korupcijos skandalo epicentre atsidūrusia šeima prieštaringus parodymus teikęs finansų ministras Nhalanhla Nene pasitraukė iš užimamų pareigų.
Nhalanhla Nene
Nhalanhla Nene / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

N.Nene buvo laikomas vienu iš artimiausių C.Ramaphosos bendražygių kovoje su korupcija, kuri klestėjo vasarį atsistatydinusio prezidento Jacobo Zumos valdymo laikais.

Tačiau N.Nene praėjusią savaitę paprieštaravo savo ankstesniems parodymams ir patvirtino, kad iš viso šešis kartus susitiko su korupcijos skandale veikiančia Gupta šeima jų biure ir namuose. Anksčiau N.Nene teigė su šeima susitikęs tik atsitiktinai, per įvairius socialinius renginius.

Investuotojų mėgiamas N.Nene PAR finansų ministru dirbo 2014-2015 metais, iki tol, kol jį atleido J.Zuma. Vėliau valdžią perėmęs C.Ramaphosa paskyrė N.Nene finansų ministru savo kabinete.

Dabar jau buvęs ministras atsiprašė už savo veiksmus.

„Aš klydau susitikdamas su Guptomis jų namuose, o ne savo biure, arba bent jau viešoje vietoje. Šie vizitai meta šešėlį ant mano, kaip valstybės tarnautojo, reputacijos. Aš stipriai gailiuosi šių klaidų ir maldauju jūsų atleidimo“, – atsiprašinėjo N.Nene.

Jo įpėdiniu paskirtas buvęs PAR centrinio banko pirmininkas Tito Mboweni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius