Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbtas žuvusiųjų Domodedovo oro uoste sąrašas, tarp aukų – mažiausiai aštuoni užsieniečiai (atnaujinta 10.58 val., video)

Rusijos žiniasklaida paskelbė negalutinį žuvusiųjų per teroro išpuolį Maskvos Domodedovo oro uoste sąrašą. Jame – 25 pavardės. Tarp žuvusiųjų – mažiausiai aštuoni užsienio valstybių piliečiai.
Po sprogimo Domodedovo oro uoste sustiprintos saugumo priemonės.
Po sprogimo Domodedovo oro uoste sustiprintos saugumo priemonės. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sąrašas skelbiamas laikraščio „Komsomolskaja pravda“ interneto svetainėje.

Oficialiai pranešama, kad per sprogimą oro uoste žuvo 35 žmonės. Nustatyti pavyko jau 25 aukų pavardes. Maskvos teismo medicinos ekspertizės centro atstovai tvirtina, kad atpažinimo darbai tęsiami, tačiau dalies žuvusiųjų tapatybėms nustatyti prireiks genetinių ir kitokių ekspertizių.

Tarp žuvusiųjų, kurių pavardės jau žinomos, mažiausiai šeši užsieniečiai: du Didžiosios Britanijos ir po vieną Vokietijos, Tadžikistano, Uzbekistano bei Kirgizijos pilietį.

Taip pat paaiškėjo, kad žuvo dramaturgė Ana Jablonskaja (tikroji pavardė – Ana Mašutina), atskridusi į Maskvą iš Odesos, kad atsiimtų jai skirtą žurnalo „Iskusstvo kino“ premiją, praneša lenta.ru. 29 metų rašytojos nesulaukta premijos įteikimo ceremonijoje, o po kelių valandų paaiškėjo, kad ji žuvo.

Ilgėja ir į Maskvos miesto bei Maskvos srities ligonines patekusių sužeistų žmonių sąrašas. Šiuo metu šiame sąraše yra šimtas pavardžių.

Naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi šaltiniu teisėsaugos institucijose, skelbia, kad sprogimą Domodedovo oro uoste įvykdė moteris. Tų pačių šaltinių teigimu, savižudė sprogmenis atsinešė krepšyje. Netoli sprogimo epicentro buvęs agentūros pašnekovas tikina matęs, „kaip sprogo juodais drabužiais, panašiais į parandžą, apsirengusios moters bagažas“.

Žinios apie galimą sprogdintoją kol kas vis dar prieštaringos. Anksčiau „Interfax“ skelbė, kad teroristas buvo vyras ir būtent dėl to teisėsaugos pareigūnams nepavyko užkirsti kelio teroro išpuoliui, nes paprastai savižudės sprogdintojos būna moterys.

Naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi šaltiniu teisėsaugos institucijose, skelbia, kad sprogimą Domodedovo oro uoste įvykdė moteris.Be to, skelbta, kad po sprogimo aptikta 30–35 metų arabiškos išvaizdos vyriškio galva. Būtent šis asmuo laikytas išpuolio vykdytoju.

Sprogimas Domodedovo oro uosto atvykstančių asmenų zonoje nugriaudėjo pirmadienį apie 16.20 val. vietos (15.20 val. Lietuvos) laiku. Prie kavinės „Azija“ detonuoto sprogmens galingumas lygus maždaug 5 kg trotilo. Naujausiais oficialiais duomenimis, per sprogimą žuvo 35 žmonės ir buvo sužeisti dar nuo 128 iki 180 žmonių. Apie šimtas sužeistųjų paguldyti į ligonines.

Papildyta 8.47 val. Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija paskelbė oficialų žuvusiųjų per sprogimą sąrašą. Jame – 26 nustatytų asmenų pavardės. Likę devyni žuvusieji sąraše pažymėti kaip „neatpažintas vyras“, „neatpažinta moteris“ arba tiesiog „nežinomas“. Žuvusiųjų tapatybės nustatytos remiantis rastais dokumentais.

Patikslintais duomenimis, tarp žuvusiųjų – aštuoni užsieniečiai: du Didžiosios Britanijos ir po vieną Vokietijos, Bulgarijos, Ukrainos, Uzbekistano, Tadžikistano ir Kirgizijos pilietį.

Teigiama, kad šio sąrašo duomenys ne visur sutampa su neoficialiu sąrašu, kurį pirmasis paskelbė laikraštis „Komsomolskaja pravda“ (žr. aukščiau).

Tuo tarpu naujienų agentūra „RIA Novosti“ praneša, kad paguldytų į ligonines nukentėjusiųjų sąrašas pailgėjo iki 110 asmenų.

Rusijos valdžia žuvusiųjų šeimoms pažadėjo išmokėti 2 mln. rublių kompensacijas. Sužalotiesiems žadamos kompensacijos nuo milijono iki pusantro milijono rublių, praneša lenta.ru.

Atnaujinta 9.50 val. „RIA Novosti“ praneša, kad teisėsaugos šaltinis skelbia, jog išpuolį oro uoste įvykdė du teroristai mirtininkai, vyras ir moteris. Manoma, kad teroristai į oro uostą buvo atvežti bendrininkų.

Papildyta 10.58 val. Kaip rašo lenta.ru, tyrėjai paneigė informaciją apie tai, kad sprogimą Domodedovo oro uoste įvykdė du teroristai. Pirminiais tyrimo duomenimis, sprogmenį detonavo maždaug 30–40 metų europietiškos išvaizdos vyriškis.

Sprogimo akimirką užfiksavo oro uosto apsaugos vaizdo kamera:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius