Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbti nauji faktai Malaizijos lėktuvo numušimo Rytų Ukrainoje istorijoje

Rusijos dienraščio „Novaya Gazeta“ tyrimas rodo, kad raketų sistema „Buk“ iš Rusijos teritorijos į vadinamąją Luhansko liaudies respubliką buvo atgabenta praėjusių metų liepos 14 dieną, skelbia unian.net.
Numušto „Malaysia Airlines“ lėktuvo nuolaužos Donecke, Ukrainoje.
Numušto „Malaysia Airlines“ lėktuvo nuolaužos Donecke, Ukrainoje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Liudininkų teigimu, raketinė sistema sieną kirto po komendanto valandos paskelbimo (22 val.), „Šiaurės“ pasienio kontrolės punkte, netoli Krasnodono miesto.

Krasnodono mieste raketinė sistema buvo patalpinta apleistame kariniama sandėlyje. Tyrimą atlikusių žurnalistų teigimu, raketinė sistema buvo atgabenta be raketų, tad raketa, kuria buvu numuštas MH17 reiso Boeing 777 lėktuvas turėjo būti parūpinta separatistų.

Kaip skelbiama tyrime, liepos 17-osios ryte paleidimo įrenginį išsiuntė į pozicijas Snežno rajone. Kompleksą atgabenus į įvykio vietą buvo duota komanda antroje dienos pusėje laukti Ukrainos karinių oro pajėgų karinio transportinio lėktuvo „An-26“.

Liepos 17 d. apie 20 val., jau po Malaizijos lėktuvo sudužimo, „Buk“ buvo pastebėtas kelyje iš Snežno į Matvejev Kurganą Rostovo srityje, o naktį į liepos 18-ąją sistemą pervežė per sieną.

Malaizija ir Nyderlandai jau pareikalavo Jungtinių Tautų tribunolo, kuriame būtų nuteisti kaltieji dėl 298 lėktuvo keleivių ir personalo gyvybes nusinešusios katastrofos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius