-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbti pirmieji vaizdai iš „Air Algerie“ lėktuvo katastrofos vietos

Pirmuosiuose penktadienį paskelbtuose vaizduose iš „Air Algerie“ lėktuvo katastrofos vietos Malyje matyti išdžiūvusi vietovė, nusėta lėktuvo nuolaužomis.
Paviešinti vaizdai iš "Air Algerie" katastrofos vietos
Paviešinti vaizdai iš "Air Algerie" katastrofos vietos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tą vaizdo medžiagą, kuri buvo parodyta per televiziją „France 2“, nufilmavo kareiviai iš Burkina Faso, iš kur lėktuvas pakilo anksti ketvirtadienį.

Neryškioje filmuotoje medžiagoje matyti fiuzeliažo nuolaužos, išsibarsčiusios didelėje, regis, smėlėtoje teritorijoje su sausais, kai kur pajuodusiais krūmais.

Lėktuvas į žemę turbūt rėžėsi su tokia jėga, kad filmuotoje medžiagoje matomas nuolaužas vargiai galima atpažinti kaip lėktuvo dalis. Vaizduose taip pat matyti karys, fotografuojantis nuolaužas.

„Air Algerie“ lėktuvu, kurį eksploatavo ispanų užsakomųjų skrydžių kompanija „Swiftair“, skrido 116 žmonių. Patvirtinta, kad visi jie žuvo.

Iš radiolokatorių ekranų dingusio lėktuvo nuolaužos vėlai ketvirtadienį buvo rastos Malyje netoli sienos su Burkina Fasu.

Reiso AH5017 lėktuvas pakilo iš Burkina Faso sostinės Vagadugu ir skrido į Alžyrą, kur daugelis iš apie pusę šimto lėktuve buvusių Prancūzijos piliečių turėjo persėsti į kitą lėktuvą ir skristi į Prancūziją.

Penktadienį Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurent'as Fabius pranešė, kad per šią katastrofą žuvo 54 prancūzai, o ne 51, kaip skelbta lig šiol. Pasak ministro, skaičiai buvo patikslinti, nustačius dvigubą pilietybę turinčius asmenis.

Oro bendrovė nurodė, kad lėktuvu taip pat skrido 24 Burkina Faso piliečiai, aštuoni libaniečiai, šeši alžyriečiai, šeši ispanai, penki kanadiečiai, keturi vokiečiai ir du Liuksemburgo piliečiai.

Iš radiolokatorių ekranų dingusio lėktuvo nuolaužos vėlai ketvirtadienį buvo rastos Malyje netoli sienos su Burkina Fasu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius