-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbtos kai kurių Britanijos ministrų išlaidos

Britanijos laikraštis „The Daily Telegraph“ paskelbė duomenis apie Didžiosios Britanijos vyriausybės narių išlaidas, atlygintas iš valstybės iždo, rašo britų visuomeninis transliuotojas BBC savo naujienų svetainėje.
Gordonas Brownas
Gordonas Brownas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ministras pirmininkas Gordonas Brownas paprašė sumokėti savo broliui Andrew 6500 svarų sterlingų už savo buto Vestminsteryje tvarkymo paslaugas laikotarpiu nuo 2004 iki 2006 metų.

Remiantis Dauning strito pareiškimu, Gordonas Brownas ir jo brolis turi tą patį valytoją, todėl Britanijos premjeras nusprendė atlyginti išlaidas Andrew. Andrew Brownas yra vienas bendrovės „EDF Energy“ vadovų.

Teisingumo ministras Jackas Straw gavo municipalinių mokesčių už savo namą 50 proc. nuolaidą, bet paprašė atlyginti jam visą sumą.

Valdančiosios leiboristų partijos lyderio pavaduotoja Harriet Harman davė suprasti, kad jokių atsistatydinimų po šios publikacijos nebus, nes visi pareiškimai atlyginti išlaidas buvo padaryti nepažeidžiant įstatymų.

Informacija apie Britanijos parlamento narių išlaidas per pastaruosius ketverius metus turėjo būti paskelbta liepą. Tačiau deputatai gavo teisę slėpti savo adresus ir kai kurią kitą informaciją nuo visuomenės, ir tai, „The Daily Telegraph“ nuomone, gali sudaryti sąlygas jiems piktnaudžiauti.

Laikraštis visų dokumentų kopijas gavo iki to laiko, kai iš jų buvo pašalinta bet kuri informacija, ir paskelbė 13 ministrų, tarp jų ir finansų ministro Alistairo Darling, duomenis.

Artimiausiomis dienomis „The Daily Telegraph“ ketina paskelbti kitų parlamento deputatų, atstovaujančių kitoms partijoms, duomenis. Kai kuriems iš jų šis paviešinimas gali kainuoti politinę karjerą.

Britanijos ministro pirmininko atstovai pareiškė, kad informacija laikraštyje „The Daily Telegraph“ atitinka tikrovę, bet pažymėjo, kad jos paskelbimas motyvuotas politiniais sumetimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius