Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinis apie provokaciją prabilusio A.Uliukajevo žodis: „Varpai skambina jums visiems“

Buvęs Rusijos ekonomikos ministras Aleksejus Uliukajevas, kaltinamas paėmęs 2 mln. JAV dolerių kyšį iš kompanijos „Rosneft“ vadovo Igorio Sečino, ketvirtadienį sakydamas paskutinį žodį teisme pareiškė, kad yra „baisios ir žiaurios provokacijos“ auka, rašo „Reuters“.
Aleksejus Uliukajevas teisme
Aleksejus Uliukajevas teisme / „Scanpix“ nuotr.

„Dabar varpai jau skambina kiekvienam iš jūsų“, – tokį sakinį, skirtą visiems kitiems Rusijos valdžios atstovams, teisme ištarė 61 metų A.Uliukajevas, neigiantis visus kaltinimus.

Tiesa, nors jis tikino, kad I.Sečinas jį pakišo, buvęs ministras atsiprašė dėl to, jog „nusisuko nuo kitų žmonių nelaimių“, ir pridūrė, kad 10 metų laisvės atėmimo bausmė, kurią siūlo prokurorai, dėl jo amžiaus prilygtų mirties nuosprendžiui.

Teismas savąjį verdiktą turėtų skelbti kitą savaitę – gruodžio 15-ąją. Prokurorai tvirtina, kad kyšį A.Uliukajevas paėmė praėjusių metų lapkričio 14 dieną – už pritarimą valstybinės naftos kompanijos „Bashneft“ pardavimui milžinei „Rosneft“.

Tądien ministras kaip tik lankėsi „Rosneft“ būstinėje, kur esą ir buvo surengta Rusijos saugumiečių specialioji operacija.

A.Uliukajevas su I.Sečinu pastarojo kabinete aptarė „Rosneft“ veiklą, o sulaikytas buvo, kai išėjo iš pastato. Rankose jis turėjo krepšį su 2 mln. dolerių.

„Scanpix“ nuotr./Igoris Sečinas
„Scanpix“ nuotr./Igoris Sečinas

Buvęs ministras teisme teigė manęs, kad krepšyje buvo tauriojo gėrimo butelis ir dešrelės. Anksčiau teismo salėje buvo paleistas I.Sečino kabinete įrašytas jo pokalbis su A.Uliukajevu – girdėti, kaip „Rosneft“ vadovas pasako svečiui paimti krepšį su dešrelėmis.

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad I.Sečinas nuo seno garsėja įpročiu dovanoti svečiams krepšius su dešrelėmis iš jo valdomos mėsinės.

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad I.Sečinas nuo seno garsėja įpročiu dovanoti svečiams krepšius su dešrelėmis iš jo valdomos mėsinės.

„Prieš mane buvo įvykdyta baisi ir žiauri provokacija, – savo paskutiniame kreipimesi į teismą pareiškė A.Uliukajeas. – Ši byla visuomenės dėmesį prikaustė tarsi cirkas.

Kaltinimai absurdiški įrodymai absurdiški, o esmė – provokatoriaus žiaurumas ir nebaudžiamumas.“

A.Uliukajevas priminė ir tai, kad artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas I.Sečinas – pagrindinis liudininkas byloje – teisme taip ir nepasirodė. Jis esą pernelyg užimtas.

Tikriausiai norėdamas parodyti, kad I.Sečinas ne veltui laikomas tamsiuoju arkliuku Rusijos politiniame gyvenime, kaltinamasis teisme pasakė: „Pagrindinis liudininkas dingo, o liko tik sieros kvapas ore.“

Prokurorai anksčiau paprašė teisėjo skirti A.Uliukajevui 10 metų laisvės atėmimo bausmę „aukščiausio saugumo kalėjime“.

„Aš nesu kaltas dėl tų absurdiškų kaltinimų. Aš kaltas dėl kitko: kad dažnai eidavau į kompromisą. Aš buvau veidmainis. Man patinka dovanoti ir gauti dovanas. Kai tau sekasi, tu begėdiškai nusisuki nuo kitų žmonių nelaimių“, – ketvirtadienį teisme kalbėjo buvęs ministras.

A.Uliukajevas paprašė „Rusijos žmonių“ atleidimo ir pažadėjo paskirti visą savo likusį gyvenimą už „liaudies teises“.

Tokio aukšto rango pareigūno kaip A.Uliukajevas arešto Rusijoje nėra buvę nuo 1993 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius