Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paslaptingasis Kinijos vadovas Xi Jinpingas – kodėl nėra nė vienos oficialios jo biografijos?

„Gyvenimas Kinijoje dabar labai trikdo, – man yra sakęs romanistas Yanas Lianke'as, – nes gali pasijusti lyg tuo pat metu būtum ir Šiaurės Korėjoje, ir JAV.“
Plakatas Stokholme, kuriame – „Betmenu“ vadinamo Xi Jinpingo karikatūra
Plakatas Stokholme, kuriame – „Betmenu“ vadinamo Xi Jinpingo karikatūra / „Scanpix“/AP nuotr.

Prisimenu, kad, kai prieš trejus metus Duke'o universiteto miestelyje netoli Šanchajaus vykusioje apskritojo stalo diskusijoje jis ištarė tuos žodžius, nusišypsojau ir pritariamai palinksėjau. Vienu trumpu sakiniu jis apibendrino, kokia išskirtinė ir keista gali pasirodyti Kinija – šalis, kurioje yra ir gulagų, ir „Gap“ parduotuvių.

Savo žodžiais Yanas pabrėžė, koks iššūkis tenka bandantiems klasifikuoti Kiniją, tačiau laikui bėgant mane nustebino, kaip tas pats iššūkis kyla ir bandant suprasti Kinijos prezidentą Xi Jinpingą.

Atrodytų, kad tam tikrais atvejais J.Xi, kuris 2012 metais tapo komunistų partijos vadovu, o kitais metais – visos Kinijos lyderiu, tempia šalį atgal, tačiau kitose srityse jis pasirodo kaip pasauliui atviras laisvasis prekybininkas, galintis sužavėti minią Davose aistringai pasisakydamas už globalizaciją ir pasirašydamas laisvosios prekybos sandorius. Dalis šios painiavos kyla todėl, kad J.Xi planai ir prioritetai yra klaidingai interpretuojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius