Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pastangos susieti popiežių Benediktą XVI su vaikų tvirkinimo skandalu žlugo, skelbia Vatikanas

Pastangos susieti popiežių Benediktą XVI su besiplečiančiu vaikų seksualinio išnaudojimo skandalu žlugo, Vatikanas paskelbė šeštadienį, reaguodamas į pranešimus, jog dabartinis pontifikas anksčiau yra padėjęs vienam kunigui, įtariamam vaikų tvirkinimu.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Akivaizdu, jog pastarąsias kelias dienas atsirado tokių, kurie, rodydami išskirtinį dėmesį Rėgensburgui ir Miunchenui, ieškojo elementų, asmeniškai siejančių Šventąjį Tėvą su išnaudojimo klausimais, – pontifiko atstovas spaudai Federico Lombardi sakė Vatikano radijui. – Akivaizdu, kad tos pastangos žlugo.“

Penktadienį Miuncheno vyskupija patvirtino pranešimą, kad anksčiau jai vadovavęs arkivyskupas Josephas Ratzingeris, vėliau išrinktas popiežiumi, 1980 metais leido kunigų namuose apgyvendinti dvasininką, kuris buvo kaltinamas vertęs vieną 11–metį tenkinti jį oraliniu seksu.

Po šešerių metų tas kunigas buvo lygtinai nuteistas kalėti už vaikų seksualinį išnaudojimą. Vyskupija nurodė, kad jis tebedirba Bavarijoje ir kad apie jokius jo kitus nusižengimus informacijos neturima.

Šis pranešimas dar labiau įplieskė Vokietijoje besiplečiantį skandalą, kuris taip pat palietė Benedikto XVI vyresnįjį brolį Georgą Ratzingerį, anksčiau vadovavusį Rėgensburgo katedros prestižiniam berniukų chorui.

86 metų G.Ratzingeris sakė, kad apie įtariamus vaikų lytinio išnaudojimo atvejus, kurie esą vyko praeito amžiaus 6–7 dešimtmečiais, kai jis dar nedirbo Rėgensburge, „niekada nebuvo kalbama“.

F.Lombardi šeštadienį pareiškė, kad popiežius „paakino“ dvasininkus „pripažinti tiesą ir padėti nukentėjusiems“ nuo seksualinio išnaudojimo. Pasak jo, Katalikų Bažnyčia siekia „ne nuslėpti tuos nusikaltimus..., o nuteisti ir deramai nubausti“ kaltininkus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius