Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patriarchas Kirilas: tikėjimas ir dora padės išvengti technogeninių katastrofų

Maskvos ir visos Rusijos patriarchas Kirilas mano, kad tvirtas tikėjimas gali padėti užkirsti kelią technogeninėms katastrofoms.
Rusų Ortodoksų Bažnyčios vadovas Kirilas
Rusų Ortodoksų Bažnyčios vadovas Kirilas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Esu tvirtai įsitikinęs, jog jeigu dabartinių žmonių, kuriems tam tikra prasme lemta siekti mokslo ir technikos pažangos, tikėjimas išliks, tai tvirtu tikėjimu ir tvirtu dorovingumu žmonės galės subalansuoti visas galimas klaidas ir net pavojingus dabartinės žmonijos civilizacijos raidos padarinius“, – sakė patriarchas interviu Ukrainos televizijos kanalui „Inter“, artėjant vizitui į Ukrainą per avarijos Černobylio atominėje elektrinėje sukakties 25-ąsias metines.

Rusijos Ortodoksų Bažnyčios vadovo nuomone, Černobylio tragedija panaši į tai, kas įvyko kovą Japonijoje.

Patriarchas Kirilas pareiškė, jog „neįsisąmonintas tikėjimas žmogaus protu“ yra vienas šiuolaikinės civilizacijos stabų.

„Kai mes visi per televiziją pamatėme, kaip banga nuplauna labiausiai pasaulyje naujausiomis technologijomis apsiginklavusią civilizaciją, kaip griūva naujausi žmonijos protų laimėjimai, supratome, kad visi šie laimėjimai – tai mūsų maži žmonių žaisliukai, kad visi mes stosime prieš Dievą, ir Dievas sugeba akimirksniu sugriauti civilizaciją ir nuskandinti mūsų nuodėmingumą, kaip jis tai ir padarė per Didįjį tvaną“, – sakė patriarchas.

Pareiškęs įsitikinimą, jog nuoširdus tikėjimas ir tvirtas dorovingumas – žmonių giminės išlikimo sąlyga, patriarchas palinkėjo , „kad visos šios katastrofos mus ne tiek baugintų, kiek verstų iš naujo apmąstyti savo gyvenimą, savo požiūrį į Dievą ir į mus supantį pasaulį“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius