-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paulas Manafortas Kremliaus veikėjui suteikė su rinkimais susijusios informacijos

Buvęs Donaldo Trumpo kampanijos vadovas Paulas Manafortas 2016 metais su verslo partneriu, įtariamu ryšiais su Rusijos žvalgyba, dalijosi rinkimų apklausos duomenimis. Pasak tyrėjų, P.Manafortas apie tai melavo Federaliniam tyrimų biurui (FTB), rašoma netyčia paviešintoje teismo medžiagoje.
Paulas Manafortas
Paulas Manafortas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai – pirmas kartas, kai specialiojo tyrėjo Roberto Muellerio komanda apkaltino P.Manafortą dalijusis su rinkimais susijusia informacija su Kremliaus veikėjais, šiuo atveju – Konstantinu Kilimniku.

Tiesa, teismo dokumentuose neminima, ar apklausos duomenys buvo vieši, taip pat nerašoma, kas su jais buvo daroma. Vis dėlto, tai sustiprina tikimybę, kad Rusija galėjo naudotis vidine kampanijos informacija siekdama paveikti rinkimus D.Trumpo naudai.

Šie kaltinimai gali tapti svarbiu įrodymu R.Muellerio tyrime dėl galimo D.Trumpo kampanijos ir Kremliaus sąmokslo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

Šią informaciją antradienį P.Manaforto advokatai atskleidė netyčia.

Buvęs D.Trumpo kampanijos vadovas jau pripažino kaltę ir buvo nuteistas dėl sąmokslo sukčiauti prieš Jungtines Valstijas meluojant investuotojams, plaunant pinigus ir vykdant kitus finansinius nusikaltimus.

Kiek anksčiau R.Muellerio komanda apkaltino P.Manafortą galimai melavus tyrėjams po to, kai jis sutiko bendradarbiauti tyrime dėl galimo sąmokslo su Rusija.

Tačiau P.Manaforto advokatai tikino, kad jų „klientas suteikė pilną ir teisingą informaciją“ keliuose susitikimuose su prisiekusiųjų žiuri ir prokurorais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulas Manafortas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulas Manafortas

Netyčia paviešintoje teismo medžiagoje P.Manaforto advokatai rašo, kad buvęs D.Trumpo kampanijos vadovas galimai suklaidino tyrėjus dėl ryšių su K.Kilimniku. Kai P.Manafortas Ukrainoje dirbo patarėju „Regionų partijai“, K.Kilimnikas buvo jo partneris.

Pasak advokatų, P.Manafortas „dalijosi apklausos duomenimis, susijusiais su 2016-ųjų prezidento rinkimų kampanija“.

Dokumentuose taip pat rašoma, kad P.Manaforto advokatai atskleidė, jog „P.Manafortas su K.Kilimniku galėjo kalbėti apie Ukrainos taikos planą daugiau nei vieną kartą“.

Anksčiau žiniasklaida paviešino elektroninius laiškus, įrodančius, kad 2016 metų liepą P.Manafortas K.Kilimnikui pasakė esąs pasiryžęs suorganizuoti „privačius susitikimus“ su Rusijos milijardieriumi Olegu Deripaska, siejamu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius