Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavėluota reakcija į #MeToo Prancūzijoje: politikai, žvaigždės ir menininkai skandalų sukūryje

Kai 2017 metais Sandra Muller Prancūzijoje socialiniuose tinkluose pradėjo kampaniją „#MeToo“, į jos raginimus „Paviešinti savo kiaulę“ arba „#balancetonporc“ atsiliepė dešimtys tūkstančių moterų. Tačiau taip pat būta didžiulės priešingos reakcijos.
Vanessa Springora knyga „Abipusiu sutikimu“
Vanessa Springora knyga „Abipusiu sutikimu“ / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Kai kurios žymiausios šalies moterys, vadovaujamos Catherine Deneuve, pasmerkė judėjimą laišku, kuris iš esmės susumavo tuomet šalyje vyravusią pirminę reakciją į #MeToo.

2019 metais S.Muller pralaimėjo byloje dėl šmeižto buvusiam savo vadovui, kurio veiksmais ji skundėsi tviteryje, o Prancūzija pasirodė besanti atspari plačiajame pasaulyje kylančiai jėgai, ginčijančiai vyrų dominavimą.

Kiek daugiau nei prieš savaitę S.Muller laimėjo apeliaciją. Nors nebuvo pateikta jokių naujų faktų, ši reikšminga apeliacinio teismo nutartis pabrėžia, kaip per pastaruosius dvejus metus pasikeitė situacija.

„Dar prieš nutarimą nujaučiau, kad kažkas kirba, – duodama interviu telefonu iš Niujorko, kur ji dabar gyvena, sakė S.Muller. – Dabar man susidarė įspūdis, kad įvyko didžiulis šuolis į priekį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius