Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paviešins su J.F.Kennedy nužudymo byla susijusius dokumentus

Jungtinių Valstijų nacionalinis archyvas ketvirtadienį turėtų paviešinti paskutinius dokumentus, susijusius su prezidento Johno F. Kennedy nužudymo byla. 1963 m. lapkričio 22 d. Dalase įvykdyta prezidento žmogžudystė laikoma viena garsiausių visų laikų politinių žmogžudysčių.
Johnas F. Kennedy su žmona atvyksta į inauguracijos puotą 1961 m.
Johnas F. Kennedy su žmona atvyksta į inauguracijos puotą 1961 m. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daugiau kaip 3 tūkst. dokumentų viešinami remiantis 1992 m. Kongreso priimtu įstatymu, numatančiu, kad per 25 metus visos su J. F. Kennedy žmogžudystės tyrimu susijusios bylos privalo būti prieinamos visuomenei. Atidėti dokumentų paviešinimą gali tik prezidentas, tačiau Donaldas Trumpas praėjusią savaitę „Twitteryje“ patikino, kad dokumentus išslaptinti leis.

Visgi, dauguma ekspertų mano, kad sąmokslo teorijomis apipintoje J. F. Kennedy nužudymo istorijoje naujų reikšmingų atradimų tikėtis nereikėtų, nes didžioji dalis (88 proc.) medžiagos jau yra paviešinta. Dar dešimtadalis visų bylų anksčiau publikuotos išredagavus „jautrią“ informaciją.

J. F. Kennedy nušautas, kai su žmona Jacqueline lankėsi Dalase, Teksaso valstijoje. Tyrėjų išvadose teigiama, kad prezidentą nužudė amerikietis Lee Harvey Oswaldas. Jis, praėjus porai dienų po sulaikymo, buvo nušautas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius