Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paviešintos nuotraukos, kuriose ant Julijos Tymošenko kūno matosi mėlynės

Buvusios Ukrainos premjerės Julijos Tymošenko šalininkai žiniasklaidai atidavė nuotraukas, kuriose ant kalinės kūno matosi nemenkos kraujosruvos.
Julija Tymošenko
Julija Tymošenko / AFP/„Scanpix“ nuotr.

ITAR-TASS praneša, kad balandžio 25 dieną darytose nuotraukose matosi mėlynės ant politikės pilvo, rankų ir alkūnių.

Faktas, kad moteris nukentėjo, yra užfiksuotas ir teismo medicinos ekspertų pasirašytame dokumente. Nuotraukas žurnalistams perdavė Ukrainos žmogaus teisių įgaliotinė Nina Karpačiova. 

Penktadienį Kijeve susibūrė apie 2 tūkst. Charkovo Kačianovkos kolonijoje kalinčios buvusios Ukrainos premjerės J.Tymošenko šalininkų. Palaikymo akciją suorganizavo partija „Tėvynė“, kuriai vadovauja kalinamoji. Protestuotojai buriavosi prie vyriausybės, parlamento rūmų ir prezidentūros, jie reiškė nepasitenkinimą tuo, kaip elgiamasi su J.Tymošenko.

Mašinoje ji elgėsi ramiai, pasakė tik vieną sakinį: „Visi jūs – šunsnukiai“, – pasakojo vairuotojas.

Prie Vyriausybės ir parlamento rūmų budi sustiprintos teisėtvarkininkų pajėgos. Pranešama, kad Ukrainos parlamente „Tėvynės“ atstovai jau ketvirtą dieną blokuoja posėdžius.

Kėlė triukšmą, rėkė

Newsru.com rašo, kad kolonijoje laikoma J.Tymošenko turi sveikatos problemų. Jos gynyba tvirtina, kad dėl nesveikos nugaros ji negali vaikščioti. Tai patvirtino kalinčiąją apžiūrėjęs gydytojas iš Vokietijos. 

Ukrainos valdžia politikei siūlo gydytis valstybinėje klinikoje, tačiau J.Tymošenko ten vykti griežtai nesutinka. Antradienį ji pareiškė, kad norėdami nugabenti į ligoninę, kolonijos darbuotojai prieš ją panaudojo jėgą.

Generalinis prokuroras nurodė patikrinti, ar tai tiesa. Kolonijos atstovai neigia, kad J.Tymošenko buvo mušama, tačiau trečiadienį pas ekspremjerę nuvykusi N.Karpačiova patvirtino, kad ant kūno matyti mėlynės. Ji pareikalavo, kad dėl to būtų iškelta byla, o kaltieji – nustatyti ir nubausti. Jos nuomone, toks elgesys su nuteistąja gali būti vadinamas kankinimu.

Tuo metu Ukrainos laikraštis „Segodnia“ penktadienį publikavo straipsnį, kuriame rašoma, kad į ligoninę greitosios pagalbos automobiliu gabenama J.Tymošenko elgėsi nederamai.

Anot laikraščio, greitosios pagalbos automobilių vairuotojai iki šiol aptarinėja J.Tymošenko. Vienas iš jų pasakojo: „Penktadienį ją vežė Ženia. Visiems mums buvo įdomu, mes tai aptarinėjome. Pasakojome, kad kai mašina privažiavo prie kolonijos, J.Tymošenko pradėjo garsiai rėkti. Mašinoje ji elgėsi ramiai, pasakė tik vieną sakinį: „Visi jūs – šunsnukiai“. Visos kelionės metu nieko daugiau nebuvo girdėti. Tačiau kai atvykome į ligoninę, ji vėl pradėjo kelti triukšmą, rėkti“.

„Bild“ pranešė, kad J.Tymošenko paniškai bijo Ukrainos medikų, nes baiminasi, kad šie gali ją specialiai užkrėsti hepatitu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius