Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pchenjanas sukritikavo Seulą: kaltina priklausomybe nuo JAV

Šiaurės Korėja sukritikavo Seulą už anksčiau šį mėnesį surengtas „slaptas“ derybas su JAV specialiuoju pasiuntiniu Šiaurės Korėjai Stephenu Biegunu ir bendros darbo grupės posėdį.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Faktas, kad Pietų Korėjos valdžia surengė slaptas derybas su JAV, paskelbusios apie darbo grupės susitikimą ir glaudų bendradarbiavimą, rodo, kad jiems dar reikia atsisakyti priklausomybės nuo užsienio jėgų politikos“, – sakoma straipsnyje, paskelbtame Pchenjano internetiniame rupore „Uriminzokkiri“.

Pažymima, kad abiejų Korėjų santykiai sulauks „niokojančio galo“, jeigu Pchenjanas ir Seulas nesilaikys nacionalinio suverenumo principo.

„Laukti, kad sąlygos ir aplinkybės pagerinti santykiams tarp Šiaurės ir Pietų bus sukurtos ieškant užsienio jėgų sprendimo, yra kvaila nuostata, tik dar tvirčiau užtrenksianti nuolankumo spąstus“, – rašo „Uriminzokkiri“.

Gegužės 9-ąją S.Biegunas susitiko Seule su Pietų Korėjos vyriausiuoju derybininku denuklearizacijos klausimais Lee Do-hoonu.

Žiniasklaida pranešė, kad S.Biegunas mėgina rasti galimybių atnaujinti dialogą su Pchenjanu, įstrigusį, kai vasarį Hanojuje surengtas JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno antrasis susitikimas iširo be jokio susitarimo.

Per keturias dienas trukusį vizitą Pietų Korėjoje S.Biegunas taip pat dalyvavo korėjiečių ir amerikiečių bendros darbo grupės posėdyje, per kurį buvo aptarti Šiaurės Korėjos denuklearizacijos klausimai, galimybės teikti pagalbą šiai šaliai maisto produktais, tai pat Seulo ir Pchenjano santykiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius