Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pekinas sako esąs sunerimęs dėl ES tyrimo dėl Kinijos subsidijų vėjo jėgainių gamintojams

Kinija trečiadienį pareiškė, kad yra labai susirūpinusi dėl Europos Sąjungos pradėto tyrimo dėl vėjo turbinų tiekėjų.
Johannes Neudecker / dpa/picture-alliance
Johannes Neudecker / dpa/picture-alliance

Tai naujausias Briuselio žingsnis, nukreiptas prieš Pekino taikomą žaliųjų technologijų priemonių gamintojų finansinį rėmimą, kuris, kaip manoma, kenkia sąžiningai konkurencijai.

„Manau, kad išorinis pasaulis yra susirūpinęs dėl didėjančių Europos Sąjungos protekcionistinių tendencijų, o Kinija yra labai susirūpinusi dėl diskriminacinių priemonių, kurių Europos pusė ėmėsi prieš Kinijos įmones ir net pramonės šakas“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning.

27 valstybių blokas siekia masiškai didinti atsinaujinančiosios energijos naudojimą, nes yra užsibrėžęs tikslą iki 2050-ųjų pasiekti nulinę šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisiją, kartu atsisakydamas pernelyg didelės priklausomybės nuo pigesnių technologijų iš Kinijos.

Praėjusią savaitę Europos Komisija paskelbė atliksianti tyrimus dėl dviejų Kinijos saulės energijos panelių gamintojų konsorciumų, įtardama jų subsidijavimu – nesąžiningai įgytu pranašumu, siekiant laimėti užsakymus ES.

Šie tyrimai atliekami pagal praėjusių metų liepą įsigaliojusias naujas ES taisykles, kurių tikslas – užkirsti kelią žalingam užsienio subsidijų ekonominiam poveikiui Bendrijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius