Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkios versijos: kodėl Julijos Tymošenko kūnas nusėtas mėlynėmis

Buvusi Ukrainos premjerė Julija Tymošenko, kalinti tardymo izoliatoriuje, iš tiesų nesikelia iš lovos. Šį faktą patvirtino ir Ukrainos Aukščiausios Rados žmogaus teisių įgaliotinė Nina Karpačiova.
Julijos Tymošenko teismo nuosprendis sukėlė prostestų bangą
Julija Tymošenko teisme / vesti.ru iliustr.

J.Tymošenko sulyso beveik 7 kg, tačiau žurnalistus labiau domina ne ekspremjerės svoris, o jos kūną „puošiančios“ iki 15 cm dydžio mėlynės, rašo TVNET.

Medikai, spaudžiami Ukrainos opozicijos, ištyrė politikės sveikatą. Tačiau paskelbtos išvados nebuvo konkrečios. Aišku viena: liga nėra mirtina, didelių patologinių pakitimų nerasta.

J.Tymošenko mėlynės

Nei Ukrainos parlamento atstovė, nei kiti pareigūnai nieko nepasakė apie mėlynes, nusėjusias J.Tymošenko kūną. Apie mėlynes kalbėjo ir politikės advokatas Sergejus Vlasenko. Tačiau jis neįvardijo priežasties.

Medikai teigia, kad kraujosruvas sukėlė netaisyklinga mityba ir bloga medžiagų apykaita.

Tačiau „Komsomolskaja pravda“ žurnalistai, pasitelkę ekspertus, nusprendė sudaryti galimų mėlynių atsiradimo priežasčių sąrašą.

Jei atmestume galimybę, kad politikę izoliatoriuje kažkas muša, penkios realiausios priežastys būtų tokios:

1. Mitybos įpročių pakitimai. Medikų teigimu, jei žmogų maitintum skurdžiu kalėjimo maistu bent 40 dienų (J.Tymošenko įkalinta nuo rugpjūčio), jo kūną nusės dėmėmis.

2. Susilpnėjusios kraujagyslių sienelės. Taip nutinka, kai trūksta vitaminų.

3. Kraujo sudėties pokyčiai. Mėlynės taip pat gali signalizuoti, kad žmogus susirgo varikoze, vaskulitu, kad kraujyje sumažėjo trombocitų arba prastas jo krešėjimas. Tokią reakciją gali sukelti ir kai kurie kraują skystinantys vaistai, pavyzdžiui, aspirinas, antidepresantai, vaistai nuo astmos.

4. Neteisingi fiziniai krūviai. Mėlynių atsiranda neteisingai paskirstant raumenų jėgą ir taip juos traumuojant. Šitaip galima susižeisti ilgai nejudant, o paskui išėjus pasivaikščioti.

5. Hormoniniai pakitimai. Tokio amžiaus moterims tokie dalykai nėra retenybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius