Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 12 /09:10

Pentagonas: JAV gynybos sekretorius vėl atsidūrė ligoninėje

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas, kuris yra gydomas dėl šlapimo pūslės problemos, buvo paguldytas į intensyviosios terapijos skyrių, vėlai sekmadienį paskelbė Pentagonas, remdamasis sekretoriaus gydytojais.
JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas
JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas / „AFP“/„Scanpix“

„Šįvakar po virtinės tyrimų ir vertinimų sekretorius buvo paguldytas į intensyviosios terapijos skyrių Walterio Reedo nacionaliniame karo medicinos centre, palaikomajam gydymui taikyti ir atidžiai stebėti“, – sakoma pareiškime.

Prieš kelias savaites paaiškėjo, kad 70 metų L.Austinas laikė paslaptyje ankstesnius savo hospitalizacijos atvejus ir ne iš karto informavo JAV prezidentą Joe Bideną apie vėžio diagnozę. Dėl to gynybos sekretorius sulaukė kritikos, Jungtinėms Valstijoms susiduriant su krizėmis Viduriniuose Rytuose ir Ukrainoje.

Gruodį ir sausį L.Austinas iš esmės buvo kuriam laikui dingęs iš viešumos – iš pradžių dėl prostatos vėžio gydymo, o paskui dėl atliktos procedūros komplikacijų.

Šį kartą visuomenei buvo pranešta maždaug dvi valandos po to, kai L.Austinas sekmadienį po pietų buvo išsiųstas į ligoninę. Prieš pat 17 val. vietos (24 val. Lietuvos) laiku gynybos vadovo funkcijas ir pareigas perėmė gynybos sekretoriaus pavaduotoja Kathleen Hicks, sakė Pentagono atstovas Patas Ryderis.

„Šįkart nėra aišku, kiek laiko sekretorius Austinas bus hospitalizuotas“, – sakoma naujausiame pareiškime, paskelbtame Walterio Reedo nacionalinio karo medicinos centro Merilande gydytojų Johno Maddoxo ir Gregory Chesnuto vardu.

Dabartinė šlapimo pūslės problema neturėtų pakeisti prognozės, kad jis visiškai pasveiks, nurodė gydytojai ir pridūrė, kad prognozės dėl L.Austino vėžio gydymo taip pat išlieka puikios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius