Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pentagonas: JAV kariuomenės darbas Afganistane dar nebaigtas

Pentagono vadovas Chuckas Hagelis sekmadienį sakė JAV kariams Afganistane, kad jų misija dar nebaigta, šiam kontingentui pereinant prie riboto vaidmens – mokyti afganų ginkluotąsias pajėgas.
JAV gynybos sekretorius Chuckas Hagelis
JAV gynybos sekretorius Chuckas Hagelis / „Scanpix“/AP nuotr.

Karinėje bazėje prie rytinio Džalalabado miesto Ch.Hagelis sakė, kad Jungtinėms Valstijoms ir jų partnerėms itin svarbu užtikrinti, kad sunkiai iškovota pažanga nebūtų prarasta, kai JAV vadovaujamas užsienio kontingentas nuo ateinančių metų sumažės iki maždaug 12,5 tūkst. karių.

„Priešakyje laukia iššūkiai. Darbas dar nebaigtas. Tai tebėra pavojinga šalis daugeliu atžvilgių, – jis pareiškė susirinkusiems JAV ir Lenkijos kariams. – Nenorime, kad ta milžiniška pažanga, kuri buvo pasiekta nusiristų žemyn.“

Ch.Hagelis, kuris lapkričio mėnesį paskelbė apie savo atsistatydinimą, paskutinį kartą atvyko į Afganistaną kaip gynybos sekretorius. Jis atskrido į Gamberi bazę susipažinti, kaip vyksta pasiruošimai kitokio pobūdžio, daug mažesnio masto NATO misijai, kuri prasidės ateinančiais metais.

Vašingtonas planavo 2015 metais palikti Afganistane ne daugiau negu 9,8 tūkst. karių, bet šis skaičius buvo padidintas dar tūkstančiu, siekiant kompensuoti laikiną NATO pajėgų stygių.

Mokymai bus vykdomi įvairiausiose srityse: pradedant artilerijos šaudymu, baigiant ryšiais su žiniasklaida ir pakelės bombų neutralizavimu, karininkai sakė žurnalistams.

Vašingtonas planavo 2015 metais palikti Afganistane ne daugiau negu 9,8 tūkst. karių, bet šis skaičius buvo padidintas dar tūkstančiu, siekiant kompensuoti laikiną NATO pajėgų stygių, Ch.Hagelis nurodė šeštadienį Kabule.

Per užsienio karinės intervencijos kulminaciją prieš ketverius metus Afganistane buvo apie 130 tūkst. NATO karių. Ši misija prasidėjo 2001 metais, kai buvo nuverstas Talibano režimas, suteikęs prieglobstį tarptautiniam teroristų tinklui „al Qaeda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius