Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pentagonas: JAV smogė „Irano remiamų kovotojų“ pozicijoms Sirijoje

JAV kariuomenė ketvirtadienį smogė Irano remiamų ginkluotų grupių objektams rytų Sirijoje ir nurodė, kad tai yra prezidento Joe Bideno naujosios administracijos žinia po neseniai įvykusių raketų atakų prieš bazes Irake, kur laikoma amerikiečių karių.
Johnas Kirby
Johnas Kirby / „Scanpix“/AP nuotr.

JAV Gynybos departamentas nurodė, kad aviacija smogė šių grupių naudojamam vienam patikros postui prie Sirijos ir Irako sienos. Pasak kariškių, ten buvo sunaikinta „keletas objektų“.

Apie tokio pobūdžio reidą JAV paskelbė pirmąkart nuo J.Bideno kadencijos pradžios prieš penkias savaites.

„Prezidento Bideno nurodymu JAV karinės pajėgos anksčiau šią pavakarę surengė aviacijos smūgių prieš infrastruktūrą rytų Sirijoje, naudojamą Irano remiamų kovotojų grupių“, – sakoma Pentagono atstovo Johno Kirby pareiškime.

„Šiems smūgiams leidimas buvo duotas atsakant į pastarąsias atakas prieš amerikiečių ir koalicijos karius Irake bei išliekančią grėsmę šiems kariams“, – sakė jis.

J.Kirby nenurodė, ar per antskrydžius ketvirtadienį žuvo žmonių.

Tačiau nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad 17 asmenų žuvo per smūgį trims šaudmenis vežusiems sunkvežimiams, važiavusiems iš Irako netoli Sirijos miesto Abu Kamalio.

SOHR duomenimis, visi žuvusieji buvo Irako vyriausybę remiančių pajėgų „Hashed al Shaabi“ nariai. Ši organizacija vienija virtinę mažesnių sukarintų grupių, palaikančių ryšius su Iranu.

J.Kirby sakė, kad smūgis buvo nukreiptas prieš Irako šiitų ginkluotas grupes „Kataeb Hezbollah“ ir „Kataeb Sayyid al Shuhada“, priklausančias „Hashed al Shaabi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius