Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 09 /18:00

Pentagonas: JAV suteiks Ukrainai 1,2 mlrd. dolerių vertės karinę pagalbą

Pentagonas antradienį pranešė, kad JAV suteiks Ukrainai dar 1,2 mlrd. dolerių (1,09 mlrd. eurų) ilgalaikės karinės pagalbos, Rusijai toliau atakuojant savo kaimynę dronais ir raketomis.
JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas
JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas / „AFP“/„Scanpix“

Šiuo paketu pabrėžiamas nuolatinis JAV įsipareigojimas Ukrainai, nes „artimiausiu metu suteikiami itin svarbūs pajėgumai, pavyzdžiui, oro gynybos sistemos ir amunicija, kartu stiprinami Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pajėgumai ginti savo teritoriją ir atgrasyti Rusiją nuo agresijos ilguoju laikotarpiu“, sakoma Gynybos departamento pareiškime.

Pagal paramos iniciatyvą bus finansuojamos oro gynybos sistemos HAWK, šaudmenys ir dronai, skirti oro gynybai. Taip pat bus perkama artilerija, raketos, komercinės palydovinių vaizdų paslaugos, finansuojami mokymai, nuolatinė įvairių sistemų priežiūra ir atsarginės dalys, teigiama Pentagono pranešime.

Įskaitant šį paketą, nuo 2022 metų vasario, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, JAV jai suteikė arba pažadėjo suteikti beveik 37 mlrd. dolerių (apie 34 mlrd. eurų) karinės pagalbos.

Sprendimas priimtas Ukrainai ruošiantis pradėti pavasario kontrpuolimą.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo ruožtu padėkojo Jungtinėms Valstijoms už naują 1,2 mlrd. dolerių paramos paketą ir pavadino jį solidarumo ženklu tą dieną, kai Europa švenčia taikos ir vienybės dieną žemyne.

„Vertiname šį solidarumo su Ukraina ženklą, parodytą simbolinę mums dieną – Europos dieną ir Pergalės prieš nacizmą Antrajame pasauliniame kare dieną. Kartu einame naujos pergalės link!“ – V.Zelenskis parašė socialiniame tinkle „Twitter“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius