-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pentagonas parengė karo su Iranu planą. Smūgius suduos ir Izraelis

JAV Karinių oro pajėgų (KOP) vadas Nortonas Schwartzas pareiškė, kad jo pavaldiniai parengė karinės operacijos prieš Iraną planą, praneša „Bloomberg“. Kaip sakė generolas, „jūs nenorėtumėte atsidurti ten, [kur būtų realizuojamas šis planas]“.
Izraelio naikintuvas F-16s
Izraelio naikintuvas F-16s / wikimedia.org nuotr.

Šaltinio Pentagone teigimu, JAV kariškiai planuoja suduoti smūgius Islamo gvardijos korpuso bazėms, gynybos ministerijos objektams, o taip pat centrinei Irano specialiųjų tarnybų būstinei. Be to, JAV KOP planuoja suteikti savo degalų papildymo lėktuvus Izraelio naikintuvams, skrendantiems sunaikinti Irano branduolinius objektus, jeigu kils toks poreikis.

Amerikiečių kariškiai taip pat svarsto galimybę panaudoti pačią galingiausią nebranduolinę bombą MOAB, kuria būtų mėginama sunaikinti požeminį branduolinį centrą, įrengtą po kalnu Irano Fordo kaime. Manoma, kad kelios tokios bombos, numestos tiesiai ant taikinio, sugebėtų sunaikinti šį objektą, nepaisant jo natūralios apsaugos.

Planuojama, kad JAV prezidentas Barackas Obama ir Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu jau kovo 4-ąją Vašingtone aptars galimos bendros karinės operacijos detales.

Anksčiau skelbta, kad JAV ir Izraelio nuomonės dėl būtinybės surengti karinę operaciją prieš Iraną išsiskiria. Jeruzalėje manoma, kad netrukus jau bus per vėlu, kadangi Iranas įvaldys visas technologijas ir medžiagas branduoliniam ginklui sukurti. Vašingtonas tuo tarpu mano, kad iš pradžių reikėtų palaukti ekonominių sankcijų efekto, o tik po to svarstyti karinės operacijos galimybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius