-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Per antskrydį Jemene žuvo 26 žmonės, dauguma – civiliai

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija antskrydžio Jemene metu smogė parduotuvei, per ataką žuvo 20 civilių ir šeši sukilėliai, pranešė šaltiniai.
Karas Jemene
Karas Jemene / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Orlaivis siekė pataikyti į sukilėlius ties kelio užtvaru, tačiau kovotojai pasitraukė į parduotuvę, prieš kurią ir buvo įvykdytas antskrydis.

Karinis šaltinis iš Jemeno prezidento Abedrabbo Mansouro Hadi aplinkos nurodė, kad pabėgę į parduotuvę sukilėliai pasinaudojo civiliais kaip gyvais skydais.

Sukilėlių televizija „Al-Masirah“ taip pat pranešė apie antskrydį ir pateikė informaciją apie 27 jo metu žuvusius žmones ir keliasdešimt sužeistų asmenų.

Pati Saudo Arabijos vadovaujama koalicija kol kas nekomentavo situacijos. Ji reguliariai kritikuojama dėl civilių žūčių Jemene.

Gruodį ji patvirtino kai kurių atakų metu naudojusi britų pagamintas kasetines bombas, tačiau tvirtino jų nebenaudojanti.

Ketvirtadienį tarptautinė žmogaus teisių gynimo organizacija „Amnesty Internation“ apkaltino koaliciją naudojant braziliškas kasetines bombas per reidus gyvenamuosiuose rajonuose.

Jemene nuo 2015 metų kovo, kai į pagalbą vyriausybės pajėgoms atėjo Saudo Arabijos vadovaujama koalicija, žuvo jau daugiau nei 7 400 žmonių ir dar apie 40 tūkst. buvo sužeisti, rodo Jungtinių Tautų duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius