Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 12 /11:28

Per apsiaustį Kabulo diplomatiniame rajone žuvo ir du ispanai

Mažiausiai keturi afganų policininkai ir du ispanai žuvo per Talibano surengtą ir daug valandų trukusią apsiaustį netoli Ispanijos ambasados Kabulo diplomatiniame rajone.
Per talibų išpuolį Kabule sužeistas ispanų policininkas.
Per talibų išpuolį Kabule sužeistas ispanų policininkas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ši naujausia sukilėlių ataka, kuri itin saugomoje zonoje prasidėjo penktadienį vakare ir kurios metu aidėjo sprogimai bei šūviai, baigėsi anksti šeštadienį.

Ataka buvo surengta kelios valandos po prezidento Ashrafo Ghani viltingo pareiškimo, kad per kelias savaites bus atnaujintas taikos procesas su Talibanu.

„Keturi afganų policininkai, du užsienio piliečiai ir keturi užpuolikai žuvo per šią teroristinę ataką Kabule“, – sakė Kabulo kriminalinių tyrimų departamento vadovas Fraidoonas Obaidi. 

Ispanijos vyriausybė Madride patvirtino, kad du užsieniečiai, žuvę per minimą išpuolį, kuris prasidėjo galingu automobilyje buvusių sprogmenų sprogimu piko valandą, buvo ispanų policininkai.

Po pirmojo sprogimo visą naktį griaudėjo kiti sprogimai, kartais girdėdavosi šaudymas.

Apsaugos darbuotojai, prie ambasados vilkdami į tamsoje laukusį greitosios pagalbos automobilį vieną suglebusį kūną ir du sužeistuosius, stengėsi išvengti kulkų. Vienam tų sužeistų vyrų kraujas bėgo iš galvos, o kitam, policininkui, kulka buvo pataikiusi į koją, matė reporteriai.

Afganų pareigūnai sakė, kad paskutinis iš keturių užpuolikų buvo nukautas anksti šeštadienį.

Anksčiau šią savaitę Talibanas buvo surengęs kruviną, 27 valandas trukusią Kandaharo oro uosto apsiaustį. Sukilėliai intensyvina atakas nepaisydami to, kad prasideda atšiauri žiema, kai visos kovos paprastai nurimsta.

Talibanas taip pat prisiėmė atsakomybę už penktadienio išpuolį ir nurodė, kad taikinys buvo vieni užsieniečių svečių namai.

Anksčiau buvo pranešta, kad atakos taikinys buvo Ispanijos ambasada, bet ispanų premjeras Mariano Rajoy paaiškino, kad ataka buvo surengta netoliese, o ne prieš ambasados kompleksą.

„Tai buvo išpuolis prieš kai kuriuos svečių namus labai arti ambasados“, – sakė M.Rajoy, kuris pridūrė, kad visi ambasados darbuotojai buvo evakuoti, kai afganų specialiosios pajėgos apsupo tą zoną Šerpuro rajone Kabulo centre.

Prabangiame Šerpuro rajone yra įsikūrusios kelios užsienio nevyriausybinės organizacijos, be to, ten yra vyriausybės aukšto rango pareigūnų, tarp jų – prieštaringai vertinamo buvusio karo vado Abdul Rashido Dostumo, Afganistano pirmojo viceprezidento, rezidencijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius