2022 11 23 /10:20

Per du bombų sprogimus Jeruzalėje mažiausiai vienas žmogus žuvo, 14 sužeista

Per du atskirus sprogimus Jeruzalės autobusų stotyse trečiadienį buvo sužeista mažiausiai 15 žmonių, pranešė saugumo ir medicinos pareigūnai, Izraelio viešojo saugumo ministrui juos pavadinus „išpuoliais“.
Jeruzalės autobusų stotyse nugriaudėjo sprogimai
Jeruzalės autobusų stotyse nugriaudėjo sprogimai / „AFP“/„Scanpix“

Per sprogimą autobusų stotelėje prie vakarinio išvažiavimo iš Jeruzalės žuvo žmogus ir 11 buvo sužeista. Per atskirą sprogimą kitoje stotelėje, esančioje netoliese, apgadintas autobusas ir sužeisti trys žmonės, pranešė nukentėjusiuosius priėmusios ligoninės.

Sprogimai nugriaudėjo pusvalandžio intervalu, informavo policija, pažymėdama, kad įvykio vietoje kartu su kitomis pajėgomis buvo išminuotojai, kurie „rinko įrodymus ir tikrino teritoriją ieškodami įtariamųjų“.

Įvykio vietoje buvęs AFP fotografas sakė, kad sprogimas išmušė skylę metalinėje tvoroje, esančioje už autobusų stotelės, o ant žemės gulėjo elektrinis paspirtukas ir kepurė.

Fotografas sakė, kad antrasis sprogimas perskrodė autobuso šoną.

Ligoninė „Shaare Zedek“ pranešė, kad vienas vyras mirė nuo pirmojo sprogimo metu patirtų žaizdų, joje gydomas dar viena kritinės būklės žmogus, du sunkiai ir du lengvai sužeisti.

Medicinos centras „Hadassah“ pranešė, kad jame gydomi šeši to paties sprogimo metu sužeisti žmonės: vienas vidutinio sunkumo ir penki lengvai sužeisti, taip pat dar trys žmonės, lengvai sužeisti per antrąjį sprogimą.

„Pasibaisėjęs“

Viešojo saugumo ministras Omeras Barlevas sakė, kad kalbėjosi su policijos viršininku ir buvo „informuotas apie du išpuolius Jeruzalėje“.

Gazos ruožą kontroliuojanti palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ sveikino šiuos sprogdinimus.

„Sveikiname mūsų palestiniečių tautą ir mūsų žmones okupuotame Jeruzalės mieste su didvyriška specialia operacija autobusų stotelėje“, – sakė „Hamas“ atstovas spaudai Abd al Latifas al Qanua.

Europos Sąjungos ambasadorius Izraelyje sakė esąs „pasibaisėjęs teroro išpuoliais“.

„Reiškiu gilią užuojautą aukų šeimoms ir linkiu greitai pasveikti visiems sužeistiesiems. Teroras niekada nepateisinamas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Dimiteris Cančevas.

Gynybos ministras Benny Gantzas konsultavosi su vidaus saugumo agentūros „Shin Bet“ vadovu ir aukšto rango kariuomenės pareigūnais, pranešė jo biuras.

Šiais metais smurtas padažnėjo, ypač okupuotame Vakarų krante, kur Izraelio kariuomenė beveik kasdien rengia reidus po kelių mirtinų išpuolių prieš Izraelio taikinius šių metų pradžioje.

Po trečiadienį įvykdytų sprogdinimų Izraelio kariuomenė paskelbė, kad uždaryti du patikros punktai netoli įtampos tašku tapusio Vakarų Kranto Džanino miesto.

Per antrąją intifadą, arba sukilimą, 2000-ųjų pradžioje palestiniečių kovotojai ne kartą padėjo bombas miestų autobusų stotelėse, taip pat ir Jeruzalėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius