Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Per gaisrą Mumbajaus ligoninėje žuvo aštuoni žmonės

Gaisras Indijos vakarinio Mumbajaus miesto ligoninėje nusinešė iš viso aštuonias gyvybes, o tarp aukų yra ir trijų mėnesių kūdikis, antradienį pranešė pareigūnai.
Gaisras Mumbajaus ligoninėje
Gaisras Mumbajaus ligoninėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ši pirmadienį įvykusi tragedija dar kartą privertė atkreipti dėmesį į šalyje paplitusį saugos standartų nepaisymą.

Gaisras įsiplieskė apie 16 val. vietos (12 val. 30 min. Lietuvos) laiku šiauriniame Anderio priemiestyje, valstybinės ligoninės ketvirtajame aukšte.

Antradienį tragedijos aukų padaugėjo iki aštuonių, naujienų agentūrai AFP teigė Mumbajaus nepaprastųjų situacijų valdymo tarnybos atstovas spaudai.

Dar 140 žmonių, tarp kurių yra ligoninės pacientų, medikų ir slaugos darbuotojų, buvo išgelbėti ir šiuo metu yra gydomi kitose miesto ligoninėse.

Gaisro „ESIC Kamgar“ ligoninėje priežastis kol kas nenustatyta, tačiau vienas ugniagesys AFP sakė, kad ši gydymo įstaiga nepasirūpino tinkama saugumo priemonių patikra.

„Tai praėjusio amžiaus 8-o dešimtmečio pastatas, kuriame nebuvo atliktas priešgaisrinis techninis patikrinimas“, – sakė Maharaštros pramoninės plėtros korporacijos – valstijos vyriausybinės įstaigos – priešgaisrinės priežiūros pareigūnas M.D.Ogle.

„Patikrinimu turi pasirūpinti tas, kuris naudojasi pastatu“, – pridūrė jis.

Dėl daug kur šalyje paplitusio saugumo reikalavimų nepaisymo ir aplaidumo atsitiktiniai gaisrai čia yra gana dažni. Ypač daug jų pasitaiko tankiai apgyvendintoje šalies finansų sostinėje Mumbajuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius