-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 29 /07:42

Per „istorinį“ gaisrą Niujorke žuvo 12 žmonių, tarp jų – vienerių metų vaikas

Ketvirtadienio vakarą mažiausiai 12 žmonių žuvo, kai daugiabutyje, esančiame Bronkso rajone, Niujorke, įsiplieskė gaisras.
Gaisras Niujorke
Gaisras Niujorke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia BBC, Niujorko meras Billas de Blasio patvirtino žuvusiųjų skaičius ir teigė, kad tarp jų yra ir vienerių metų vaikas, taip pat, jog keturių sužeistų žmonių būklė kritinė. Todėl, pasak jo, „galime netekti ir daugiau aukų“.

„Šis gaisras – blogiausias per daug, daug metų, atsižvelgiant į žuvusiųjų skaičių“, – žurnalistams teigė meras, pridurdamas, kad tokios gaisro tragedijos miestas nematęs per mažiausiai ketvirtį šimtmečio.

Ugnis jau suvaldyta. Kol kas neaišku, kas sukėlė gaisrą.

Pastatas yra netoli Bronkso zoologijos sodo, taip pat Fordhamo universiteto.

J.de Blasio per spaudos konferenciją informavo, kad netoli esančioje mokykloje suteiktas prieglobstis evakuotiesiems iš pastato.

Gaisrą gesino daugiau kaip 160 ugniagesių.

Penkių aukštų pastate, kuris pastatytas prieš šimtmetį, įsikūrę daugiau kaip 20 butų.

„Istorinis“gaisras

Ugniagesių komisaras Danielis Nigro sakė, kad šis gaisras yra „istorinis pagal savo dydį“ ir žuvusiųjų skaičių. Neskaitant 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro atakų, šis gaisras yra pražūtingiausias mieste nuo 1990 metų – tąsyk viename Bronkso socialiniame klube įsiplieskusios liepsnos pražudė 87 žmones.

Ketvirtadienio nelaimės priežastis tebėra tiriama, sakė D.Nigro.

„Mūsų širdys – su kiekvienu žmogumi, netekusiu čia mylimo žmogaus, taip pat su kiekvienu, tebekovojančiu dėl savo gyvybės“, – pridūrė jis.

Mūsų širdys – su kiekvienu žmogumi, netekusiu čia mylimo žmogaus, taip pat su kiekvienu, tebekovojančiu dėl savo gyvybės, – pridūrė jis.

Gaisras šešių aukštų name įsiplieskė prieš 19 val. vietos (penktadienį 2 val. Lietuvos) laiku ir greitai išplito iki trečio aukšto pastate, esančiame už kvartalo nuo Bronkso zoologijos sodo.

Ugniagesiai kovojo su liepsnomis ir gelbėjo žmones žvarbų vakarą, spaudžiant apie minus 9,4 laipsnių Celsijaus šalčiui. Iš žarnų liejamas vanduo gatvėje virsdavo ledu.

JAV žiniasklaida pranešė apie du asmenis, pripažintus mirusiais įvykio vietoje ir rastus pilnoje vandens vonioje. Tikėtina, kad jie tokiu būdu bandė apsisaugoti nuo ugnies.

Ugniagesiai išnešė iš pastato mažiausiai 12 žmonių. Jų gyvybėms pavojus nebegresia, bet paieškos pastate tęsiamos, sakė meras.

Ši tragedija yra didesnė už 2007 metais įvykusį gaisrą keturių aukštų name kitoje Bronkso dalyje, per kurį žuvo 10 žmonių, iš jų devyni vaikai. Tąsyk ugnis įsiplieskė nuo elektrinio šildytuvo.

Pirmame aukšte gyvenantis 59 metų Thierno Diallo, imigrantas iš Gvinėjos, teigė, kad šiame daugiabutyje gyveno atvykėlių iš viso pasaulio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius