Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per incidentą Honkongo lengvajame geležinkelyje sužeisti 62 žmonės

Daugiau nei 60 žmonių buvo sužeisti Honkongo šiaurinėje dalyje, kai nuo bėgių nulėkus dviejų vagonų lengvojo geležinkelio traukiniui jo keleiviai buvo parblokšti ant grindų.
Traukinio avarija Honkonge
Traukinio avarija Honkonge / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po incidento kelios grupelės priblokštų keleivių sėdėjo ant grindinio netoli įvykio vietos. Kai kurie jų kraujavo ir buvo apžiūrimi medikų. Dalį jų gelbėtojams teko nešti neštuvais, matėsi televizijos nufilmuotame reportaže.

Remiantis valstybiniu transliuotoju RTHK, trys sunkiai sužeisti žmonės buvo nugabenti į ligoninę. „Jis važiavo per greitai“, – viena traukinio keleivė sakė kabelinės televizijos naujienų tarnybai. Moteris pridūrė, kad posūkyje traukinys tapo nevaldomas. „Traukinio viduje kilo tikras chaosas, ten matėsi kraujo“, – sakė ji.

„Visi keleiviai buvo parblokšti ant grindų“, – pasakojo tuo pačiu traukiniu važiavęs berniukas.

„Buvo panašu į žaidimą su kamuoliais, visi trankėsi aplink... mes net nežinojome, kas atsitiko, o tada visi sukritome ant grindų“, – sakė kitas keleivis.

Televizija reportaže parodė nuo bėgių nuvažiavusį ir į šoną pakrypusį traukinį, kurio priekinis stiklas buvo sudaužytas. „Nuo bėgių nuvažiavo lengvojo geležinkelio sąstatas“, – naujienų agentūrą AFP informavo vietos policijos atstovė, kuri patvirtino, kad per incidentą buvo sužeisti 62 žmonės. Pasak pareigūnų, nelaimė įvyko ankstyvą ketvirtadienio popietę Tong Fong Cueno stotyje Honkongo priemiestyje Tin Šui Vajuje.

Honkongo lengvasis geležinkelis priklauso miesto viešojo transporto sistemai, kurią taip pat sudaro tramvajų, autobusų ir metropoliteno tinklas. 68 stoteles turinti 36 kilometrų ilgio lengvojo geležinkelio linija eina Naująsias teritorijas – šio pusiau autonominio regiono kaimišką dalį į šiaurę nuo Honkongo miesto. Vieno aukšto elektrinių traukinių vagonai talpina maždaug 200 keleivių. Jie važinėja bėgiais miesto gatvėmis ir į atokesnius priemiesčius.

Tokios nelaimės yra gana retos pietų Kinijos viešojo transporto sistemoje, kurią ji laiko viena geriausių infrastruktūrų pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius