-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per incidentą prie Kalfornijos krantų žuvo jūrų pėstininkas, dar aštuoni dingo

Prie Kalifornijos krantų įvykus nelaimingam atsitikimui dalyvaujant šturmo amfibijai mažiausiai vienas jūrų pėstininkas žuvo, o dar aštuonių penktadienį tebeieškoma, paskelbė JAV kariuomenė.
Vytauto Petro Bložės laidotuvių akimirka
Per incidentą prie Kalfornijos krantų žuvo jūrų pėstininkas, dar aštuoni dingo / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Remiantis jos pareiškimu, incidentas įvyko per eilinius karinius mokymus San Klementės salos rajone, ketvirtadienį apytiksliai 17 val. 45 min. vietos (penktadienį 3 val. 45 min. Lietuvos) laiku jūrų pėstininkų grupei pranešus, kad jų kovos mašina praleidžia vandenį.

Transporto priemonėje buvo penkiolika karių ir vienas jūreivis iš 15-ojo Jūrų pėstininkų ekspedicinio būrio, nurodoma pareiškime, priduriant, kad aštuoni žmonės buvo išgelbėti.

Vieno jūrų pėstininko mirtis buvo konstatuota ligoninėje, o du jo kolegos lieka hospitalizuoti: vienas yra kritinės būklės, kitas – stabilios.

„Tebededamos paieškos ir gelbėjimo pastangos, siekiant surasti likusius aštuonis tarnybą atliekančius karius“, – nurodoma pareiškime, kur aprašoma didžiulė paieškos operacija, dalyvaujant eskadriniam minininkui „USS John Finn“, trims Karinio jūrų laivyno ir vienam Pakrančių sargybos sraigtasparniams bei keliems mažiems laivams.

„Esame labai nuliūdę dėl šio tragiško įvykio. Prašau jūsų ir toliau melstis už mūsų jūsų pėstininkus, jūreivius ir jų šeimos narius, mums tęsiant paieškas“, – pareiškime cituojamas būriui vadovaujantis pulkininkas Christopheris Bronzi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius