-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per išpuolį Stambulo naktiniame klube žuvo apsaugininkas, neseniai išgyvenęs kitą teroro aktą

Paaiškėjo, kad vienas iš 39 sekmadienio išpuolio Stambule aukų yra apsaugos darbuotojas, kuris vos prieš kelias savaites buvo atsidūręs kito teroro akto sūkuryje, tačiau tuomet išsigelbėjo, rašo „The Daily Sabah“.
Fatihas Çakmakas
Fatihas Çakmakas / Nuotr. iš „Twitter“

Gruodžio 10 dieną Stambulo Bešiktaš rajone šalia futbolo stadiono nugriaudėjo du sprogimai, per kuriuos žuvo 45 pareigūnai ir civiliai.

Tądien stadione dirbo 35-erių apsaugos darbuotojas Fatihas Çakmakas, kuris prižiūrėjo tvarką tarp Turkijos futbolo klubų „Bešiktaš“ ir „Bursaspor“ sirgalių. Pasibaigus mačui tarp komandų Kurdistano darbininkų partija surengė išpuolį prieš riaušių malšinimo pareigūnus.

Netoli policijos autobusų buvo susprogdinta bomba automobilyje, dar vienas savižudis detonavo savo sprogmenis netoliese esančiame parke.

Per abu sprogimus žuvo 37 policininkai ir 8 civiliai. F.Çakmakas per šį teroro aktą nebuvo sužeistas, tačiau po kelių savaičių kitas išpuolis jam buvo lemtingas.

Vyras Naujųjų metų naktį dirbo „Reina“ naktiniame klube, kai į jį įsiveržė Kalėdų senio kostiumu vilkintis užpuolikas. Pradėjęs šaudyti jis užmušė mažiausiai 39 žmones. F.Çakmakas tapo viena pirmųjų jo aukų.

Didžiuosiuose Turkijos miestuose dėl teroro išpuolių grėsmės šventiniu laikotarpiu buvo imtasi griežtų saugumo priemonių. Policija Stambule ir sostinėje Ankaroje uždarė eismą gatvėse, vedančiose į pagrindines aikštes. Stambulo gatvėse budėjo 17 tūkst. policininkų; kai kurie jų buvo persirengę Kalėdų Seneliais arba gatvės prekeiviais, nurodė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Ankara ir Stambulas 2016 metais tapo kelių didelių atakų taikiniais. Dėl šių išpuolių, nusinešusių daugiau kaip 180 žmonių gyvybių, kaltinamas džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ ir kurdų kovotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius