Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 03 /16:06

Per izraeliečių antskrydžius žuvo 12 palestiniečių

Per izraeliečių antskrydžius Gazos Ruože anksti sekmadienį žuvo 12 palestiniečių, pranešė šios teritorijos gelbėjimo tarnybos.
Gazos Ruožas po Izraelio atakų
Gazos Ruožas po Izraelio atakų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Devynios aukos žuvo Gazos Ruožo pietuose esančiame Rafaho mieste, o dar trys – teritorijos centrinėje dalyje, sakė šaltiniai.

Gazos Ruože dingęs Izraelio karys yra miręs

Izraelio armija sekmadienį paskelbė, kad izraeliečių karys Hadaras Goldinas, kuris prieš dvi dienas dingo per kovos veiksmus Gazos Ruože, yra miręs.

Specialusis komitetas, vadovaujamas IGP (Izraelio gynybinių pajėgų) vyriausiojo rabino, paskelbė mirus IGP pėstininkų karininką iš „Givati“ brigados, leitenantą Hadarą Goldiną, kuris penktadienį žuvo per mūšį Gazos Ruože, – sakoma armijos pareiškime.

„Specialusis komitetas, vadovaujamas IGP (Izraelio gynybinių pajėgų) vyriausiojo rabino, paskelbė mirus IGP pėstininkų karininką iš „Givati“ brigados, leitenantą Hadarą Goldiną, kuris penktadienį žuvo per mūšį Gazos Ruože“, – sakoma armijos pareiškime.

Armijos atstovas atsisakė patvirtinti ar paneigti, kad buvo rasti šio kario palaikai.

Žuvusio kario šeimai jau pranešta, ji gaus paramą, priduriama armijos pareiškime.

Anksčiau izraeliečiai užsimindavo, kad 23 metų H.Goldiną Gazos Ruože sučiupo „Hamas“ kovotojai.

„Hamas“ ginkluotasis sparnas, „Ezzedine‘o al Qassamo (Izadino Kasamo) brigados“, pripažino, kad jo kovotojai anksti penktadienį surengė pasalą, per kurią žuvo karių, tačiau neigė laikantys H.Goldiną.

„Praradome ryšį su mudžahidų junginiu, kuris buvo toje pasaloje, ir manome, kad visi šio junginio kovotojai žuvo per sionistų artilerijos ugnį drauge su kariu, kuris, kaip sako priešas, yra dingęs“, – šeštadienį paskelbė „Ezzedine‘o al Qassamo brigados“.

Izraelis savo karių pagrobimus laiko dingstimi karui paskelbti. 2006 metais Izraelis pradėjo 34 dienų karą su Libano „Hizbollah“, kai šis pagrobė du izraeliečių karius.

Žuvus H.Goldinui, Izraelio karių, žuvusių nuo karo veiksmų pradžios liepos 8 dieną, skaičius padidėjo iki 64. Tai didžiausi nuostoliai nuo 2006 metų karo su Libano „Hizbollah“.

Per naujausią kampaniją Gazos Ruože taip pat žuvo daugiau kaip 1,7 tūkst. palestiniečių, daugiausia – civilių gyventojų.

Izraelis pradėjo išvesti kai kuriuos karius iš Gazos Ruožo

Izraelis pradėjo išvesti kai kuriuos sausumos pajėgų karius iš Gazos Ruožo ir perdislokuoti kitus, tačiau misija tęsiasi, sekmadienį sakė armijos atstovas.

„Patraukiame kai kurias (pajėgas), keičiamės iš vidaus“, – sakė pulkininkas leitenantas Peteris Lerneris. Tačiau jis pridūrė, kad tai yra „tebesitęsianti misija“.

„Perdislokuojame (pajėgas) Gazos Ruože ir šaliname kitas įvairias pozicijas, taip pat atitraukiame iš apsiausties kitas pajėgas“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius