Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Izraelio išpuolį – naujos aukos (atnaujinta 12.58 val.)

Per Izraelio oro išpuolį pietinėje Gazos ruožo dalyje vienas palestinietis žuvo ir dar mažiausiai trys buvo sužeisti, pranešta iš Gazos ruožo.
Izraelio pajėgos
Izraelio pajėgos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo BBC, naujas smurto protrūkis pasirodė praėjus dviems savaitėms po to, kai pasibaigė 22 dienas trukusi Izraelio karinė operacija Gazos ruože, nusinešusi per 1300 palestiniečių ir 13 izraeliečių gyvybes.

Nors po konflikto abi pusės paskelbė paliaubas, jos netrukus buvo pažeistos. Šiuo metu palestiniečių atstovai lankosi Kaire, kur tikisi susiderėti dėl ilgalaikių paliaubų Gazos ruože.

Palestinos prezidentas Mahmoudas Abbasas bandys užtikrinti ilgalaikes paliaubas Gazos ruože.

Egiptas tarpininkavo tarp Izraelio ir „Hamas“, kontroliuojančios Gazos ruožą, per konfliktą Gazoje, pranešė BBC.

Tačiau M. Abbasas apkaltino „Hamas“ rizikuojant palestiniečių gyvybėmis ir pridūrė, kad kovotojų grupuotė privalo gerbti jo valdžią.

Gazos ruožui – Aviacijos smūgis

Izraelio aviacija sekmadienį smogė grupuotės „Hamas“ objektui Gazos miesto centre, taip pat tuneliams, vedantiems į Egiptą.

Pranešimų apie žuvusiuosius ir nukentėjusiuosius negauta.

Pasak mačiusiųjų, vienas Izraelio aviacijos taikinių buvo tuščias policijos nuovados pastatas, vietos gyventojai paliko aviacijos antpuolio rajoną, gavę įspėjimą iš Izraelio.

Anksčiau ministras pirmininkas Eudas Olmertas pareiškė, kad šalies ginkluotosios pajėgos „neproporcingai“ atsakys į Izraelio teritorijos apšaudymus raketomis iš Gazos ruožo.

Kabineto vadovas tai pareiškė per Vyriausybės posėdį sekmadienį.

Vasario 1 dieną į pietinius Izraelio rajonus buvo paleistos bent keturios raketos. Viena jų sprogo tarp dviejų vaikų darželių Eškolo rajone.

Šeštadienį raketa nukrito netoli Aškelono miesto, o per ankstesnes dvi dienas į Izraelį iš Gazos ruožo buvo paleistos dar dvi raketos.

Sausį Izraelis ir islamistų judėjimas „Hamas“, kuris kontroliuoja Gazos ruožą, nepriklausomai vienas nuo kito pareiškė nutraukiantys ugnį.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius